idezojelek

Akiért a harang szól

Hősünk a tavalyi választási zakó után meg akarta reformálni az MSZP-t, ám „nem kapott kellő támogatást”.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hoztam, hogy tíz év – sokak visszajelzése alapján valóban sikeres – európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezem brüsszeli pályafutásom ezen szakaszát” – jelentette be közleményében Ujhelyi István EP-képviselő.

Ha elmorzsoltuk könnyeinket, emlékezzünk vissza, hogy ez a „sokak visszajelzése alapján valóban sikeres” ember Orbán Viktor egyik uniós beszéde után fölállt, goebbelsi propagandának minősítette a kormányfő lakossági konzultációs levelét, majd – hogy az attrakció nagyobbat szóljon – mindjárt szét is tépett egyet.

 Még a többi ország baloldali delegáltjai is döbbenten nézték, sőt saját pártjának fonnyadt táborát is megosztotta, hogy magyar létére a magyar miniszterelnököt gyalázza a politikai előember. És ahogy ott állt! Mint Karinthy idvezült tekintetű diákja, aki a fizikaórán a váltóáramot vezeti… Ujhelyiről nemrég fotók is előkerültek, amint Eva Kailival pózol. (Konferenciát, sőt közös javaslatot is jegyzett a lebilincselő asszonykával…)
Hősünk a tavalyi választási zakó után meg akarta reformálni az MSZP-t, ám „nem kapott kellő támogatást”. Értsd: körberöhögték. Nem esett kétségbe, költői képpel állt elő: „Elhervadt a szegfű, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni: inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni”. Névjavaslattal is előállt a brüsszeli Micsurin: „Legyen az új közösség neve Esély”.
Ujhelyi pár éve elhatározta, rendszeresen emlékeztetni fog Orbán Viktor „országromboló dolgaira”. – Minden héten meg fogom kongatni a harangokat, mert demokrataként ez a dolgom – nyilatkozta.
Most neki harangoztak.

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.