idezojelek

Egy sima, egy fordított

Miközben Ursula von der Leyen elnök Az unió helyzete című beszédét tartotta a parlamentben, Ylva asszony elmélyülten forgatta a kötőtűket a plenáris ülésterem bársonyszékében.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ylva Johansson, az Európai Bizottság svéd belügyi biztosa szeret kötni, ismerői szerint régi hobbija a kézimunka. Szenvedélyéről minap a tévénézők is meggyőződhettek: miközben Ursula von der Leyen elnök Az unió helyzete című beszédét tartotta a parlamentben, Ylva asszony elmélyülten forgatta a kötőtűket a plenáris ülésterem bársonyszékében. Valami csíkos sálféleség készülhetett, bár az is lehet, hogy fuszekli vagy kesztyű a kisunokának. Skandináviában különösen hasznos az ilyesmi. (Máig előttem, ahogyan sok éve, még a Gyurcsány-korban Vadai Ágnes államtitkár asszony a plenáris ülés kellős közepén elővette kézitáskáját, kotorászott benne keveset, majd kihalászott egy szemcseppentő készséget, és ott azon melegében, rutinosan, ambuláns formában kezelni kezdte önmagát. A műtétet premier plánban láthatta a tévénéző. Talán a kettőslátását kezelte.)

Meghitt, családias hangulatot sugallt ez a brüsszeli tudósítás, mintegy cáfolva az EU-központról gyakran terjesztett rideg képet. Igaz, a tudósítás kommentelői közül többen beszóltak a svéd nagymamának: „Annyi fizetésért én is elkötögetnék munkaidőben”, „Jó, hogy nem halat pucol a biztos asszony”, „Képzelem, ha a szaxofonozás lenne a hobbija”, „Érdekfeszítő lehetett Leyen asszony előadása” stb. Egyikük szerint nem kizárt, a melegebb éghajlathoz szokott szerecsen migránsoknak köt pulcsit a humanista asszonyka.

De hát hol van az előírva, hogy az Európai Bizottság belügyi biztosa nem kézimunkázhat a parlament plenáris ülésén? A szunyókáló, orr- és fülpiszkáló, magyargyalázó képviselőket sem szólja le a brüsszeli házelnök.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyekért felelős tagja (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Pontus Lundahl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.