idezojelek

Csehül érzi magát

Bár a protokollfotókon egyvégtében kacag, igazából nincs jó hangulatban Cseh Katalin momentumos kontinensasszonyka.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 12. 19. 4:59
Fotó: Kovács Attila

Bár a protokollfotókon egyvégtében kacag, igazából nincs jó hangulatban Cseh Katalin momentumos kontinensasszonyka. Ezt már akkor sejteni lehetett, amikor hónapokkal ezelőtt ultimátummal állt elő az Euró­pai Bizottságnak címezve: „Pert indítunk [a bizottság ellen], ha vonakodnak forrásmegvonást alkalmazni Magyarországgal szemben.” Naná, hogy bosszankodott, hiszen 2019-ben, Brüsszelbe indulásakor megígérte: „A mi megválasztásunkkal egy bivalyerős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező csapat megy Brüsszelbe. Ott fogok ülni azoknál a tárgyalóasztaloknál, ahol a döntések születnek, és ahol Orbánt már nem látják szívesen. Hangosak leszünk.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Pontosabban fülsértőek. Minap például a Guardian hasábjain mószerolta a kormányfőt, egyúttal erős kritikával illette az Európai Bizottságnak azt a döntését, amely 10,2 milliárd eurós forrást szabadított fel hazánk számára. „Az EU kapitulációja a magyar miniszterelnök zsarolása előtt súlyos hiba. Orbán arra törekszik, hogy a tömböt a saját képére formálja. Az egész kontinensen össze kell fognia a haladó, liberális, Euró­pa-párti többségnek! Európa jövője a tét!” – harsogta Katalin asszony, aki egyébként nemrég arról is értekezett, hogy a (negyedszerre is kétharmados) Orbán-kormány Ukrajna-politikája nem a magyar nép álláspontját tükrözi. Hogy ezt milyen felmérés előzte meg, az nem derült ki a kanadai születésű delnő bejegyzéséből, mindenesetre még a saját közösségi oldalán is lehazaárulózták. Sokan milliárdos mutyijáról érdeklődnek, hozzátéve: „Európának az is a feladata lenne, hogy elzavarja az olyan élősködőket, mint kiskegyed.”

Mondom, nincs jó passzban a képviselő asszonyka. Csehül érzi magát.

 

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal a 2021–27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.