Európai indiánok

Ismerjük el, hogy az iszlamizálódásnak nincsen alkotmányos akadálya.

2016. 04. 29. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha erről még nem készült felmérés, megkockáztatható: mi, itt a Kárpát-medencében – magyarok és mások – nem óhajtunk iszlamizálódni. Higgyünk bár szkíta és hun őseink hitvilágában, a kereszténység kétezer éves tanításaiban, netán az örvénylő semmiben, elsöprő többségünk nem szeretné, ha Magyarország rátérne a molenbeeki útra – mert az az út nem jó szándékkal van kikövezve. Talán ezért is mondta a miniszterelnök hétfőn az alaptörvényünnepen: „Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon”. Szerinte ugyanis a most megünnepelt alkotmány nemzeti hitvallás részével ellentétes effajta népmozgások támogatása. Valóban? Az említett hitvallás idevágó része így szól: „Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk.”

Fölteszem, az indiánok íratlan „alaptörvényében” is szerepelt ilyen kitétel, ma mégis rezervátumokból pislognak kifelé.

Mióta világ a világ, a hódítókat kevéssé foglalkoztatják az őslakosok jogi irományai. A győzelemhez erő kell és embertömeg, nem papír. Fáradt civilizációnkra jellemző, hogy paragrafusaink inkább az itt élők hergelésére jók, mintsem önmagunk megvédésére. Alaptörvényünk VII. cikkének első pontja rögzíti: „Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását, és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján [ ] gyakorolja vagy tanítsa.” Aztán a második pont: „Az azonos hitelveket követők vallásuk gyakorlása céljából sarkalatos törvényben meghatározott szervezeti formában működő vallási közösséget hozhatnak létre.”

Világos: hazánkban mindenki szabadon követheti vallását, hívő közösséget alakíthat, és nincs olyan kitétel, hogy „kivéve az iszlám hitűek”. Mindenki. Ha szalafisták és dzsihadisták potyognak az égből, a vallásszabadság szent és sérthetetlen dogmája mellett akkor sem rúghat labdába a kultúra és a nyelv megvédésének homályos ígérete. Az iszlamizálódásnak tehát alkotmányos akadálya nincs. Hogy eddig mégsem volt benne részünk, annak e tájékon egyetlen oka van: a létszámhiány. Kérdés, meddig? Erről szól a mostani kvótavita. Egyelőre vannak vonzóbb célpontjai a népvándorlóknak, de ha velünk is beérik majd, akkor már nem csupán napi százan fognak átszivárogni a „hermetikus” határzáron. És itt is maradnak. A kitoloncolással pedig ne áltassuk magukat, az már most sem működik: a hírek szerint több száz kiutasított élvezi a vendégszeretetünket hónapok óta, s mivel Szerbia nem óhajtja őket átvenni, valószínűleg itt maradnak a világ végezetéig.

Közben Jean-Claude Junckernek is adódott egy tisztább pillanata a napokban, és talán ő lepődött meg a legjobban, mikor a következő szavak hagyták el a száját: egyre több európai állampolgár fordul szembe az „európai projekttel”, mert az unió túl sok olyan dologba avatkozott bele, amivel a nemzetállamok jobban boldogultak volna. Hoppá! Néhány hónapja ilyet még csak Orbán és támogatói mondtak (amiért meg is kapták a „nacionalista”, „Európa szétverője” billogot). Erre tessék, már az Európai Bizottság elnöke is ezt a nótát fújja. Érezhette ő is, hogy nem a saját papírjáról olvasta a szövegét, mindjárt hozzá is tette: a menekültválság és az ISIS terrortámadásai miatt az EU nagyon nehéz időket él, és lehet, hogy az európai eszmék romba fognak dőlni, ha a problémákra egyre többen kívánnak majd európai helyett „nemzeti megoldásokat”. Ez újra az igazi Juncker volt, aki néhány hónapja például „a nemzeti érzések veszélyes újjászületése” miatt aggódott.

Úgy tűnik, aggodalma – kontinensünk szerencséjére – jogos. A humanizmus nevében hangoztatott álszent frázisok közepette – valójában az olcsó munkaerő és még több haszon reményében – bevándoroltatott milliók jelentős részének agresszivitása, követelőzése, bűnözési szokásai felszították az őslakosokban a hazaszeretetet, és talán az élni akarást is. Ausztriában a vasárnapi államfőválasztás első fordulója a szabadságpárti Norbert Hofer győzelmét hozta. Márciusban a német tartományi választásokon az Alternatíva Németországnak, decemberben a francia regionális választáson a Nemzeti Front ért el kiváló eredményt.

Közös nevezőjük: mindegyikük bevándoroltatásellenes politikában gondolkodik. Európa most kezd ráébredni néhai II. Hasszán marokkói király igazára, aki a 90-es években egy francia tévének azt mondta: „Lebeszélném önöket arról, hogy bármilyen módon megkíséreljék a [Franciaországban élő] marokkóiak nemzetiségének megváltoztatását, mert ők sohasem lesznek száz százalékig franciák. Ezt garantálom önöknek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.