idezojelek

A lelkekért tovább folyik a háború

A nemzetépítés mellett a tudatmételyezők ellen is folyamatosan harcolni kell.

Cikk kép: undefined

Márton Áron, Erdély áldott emlékezetű püspöke több ízben is rámutatott a liberalizmus és a bolsevizmus közös vonásaira. Az egyházi elöljáró, akinek életútja, következetes, megtörhetetlen kiállása a legnemesebb eszmék mellett példa lehet minden magyar számára, kivételes politikai gondolkodó is volt egyben. Ebben a kérdésben sem tévedett. Az említett két ideológia rokonsága megragadható a hagyományellenességben, a profán messianizmusban, s abban, hogy mindkettő ellenséget lát az egyházban, a vallásos hitben és a nemzeti gondolkodásban.

Ma, amikor a woke-idiotizmus, a „cancel culture”, az LMBTQXYZ-őrület tombol tőlünk Nyugatra, a mi védősáncaikat is ostromolva, amikor az állítólagos rasszizmusellenesség jegyében térdeltetik le az embereket egy gyárilag rasszista szervezet, a Black Lives Matter előtt, amikor a radikális iszlámot, a világ leigázásáról szóló harci ideológiát a béke vallásának mondják, amikor az európaiság zászlaja alatt számolják fel az európai kultúrát és menedzselik kontinensünk lakosságcseréjét, azt láthatjuk, hogy a bolsevisták örökösei szoros szövetségben lépnek fel a liberalizmus örököseivel.

Örökösökről beszélek, hiszen a globalizmus helyi lerakata, a helyi társadalomból vétetett, de az egész világot gyarmatként kezelő háttérhatalom megbízottjaiként, komprádorként tevékenykedő magyar ellenzék erőinek nem sok közük van a kommunistákhoz és a liberálisokhoz. Nem mintha ezek az eszmék ne lennének társadalom- és emberellenesek, ne hatná át őket a „társadalommérnökség”, a tűzzel-vassal való népboldogítás szükségképpen katasztrófába torkolló igyekezete.

A kérdés is komolytalannak tűnik, de számít ezeknek az embereknek egy pillanatig is az az értékrend, amivel a liberalizmus hódító útjára indult a XVII. században? Az ideoló­giailag semleges állam, a szólásszabadság, sajtószabadság, az egyén önkiteljesítési lehetőségeinek biztosítása, a sokat emlegetett emberi és polgári jogok? Számít ezeknek a magyar munkavállaló védelme a globális kapitalizmussal szemben?

Ha megnézzük, miket beszéltek, miként szavaztak az elmúlt 12 évben, azt láthatjuk, hogy minden fontos kérdésben nemcsak a magyar nemzeti érdek, de az egyes emberek primér érdekei ellen is voksoltak, legyen szó határkerítésről, kvótaellenes alkotmánymódosításról vagy családtámogatásról. Avattak ezzel szemben szivárványszínű BLM-szobrot, felléptek a gyermekvédelmi törvény ellen, azt minden alap nélkül homofóbnak bélyegezve, átvették egy az egyben a Nyugaton terjedő devianciakultuszt.

Meg is lett az eredménye.

Április 3-án a nemzeti erők kiütéses győzelmet arattak. A Fidesz meggyőző, vitathatatlan szavazattöbbséggel megszerezte a parlamenti mandátumok bő kétharmadát és bejutott a Mi Hazánk, a 2016 előtti Jobbik eszmei örököse.

Ez így együtt kőkemény lecke a Gyurcsányékkal lepaktált neojobbikosoknak. Sikerült parlamenti képviselőik számát drasztikusan csökkenteni, nemzeti céljaikat hiánytalanul feladni, korábban eszmeileg erősen lecövekelt pártként értékrend, ideológia és program nélkül maradni. Mert a szociális demagógia Jakab Péter által ismételgetett üres lózungjai nem pótolhatják mindezeket.

Ha az ember piros-fehér-zöld zászlót lobogtatva szövetséget köt a megmaradt magyar szuverenitást de facto megszüntetni akaró, az Európai Egyesült Államok disztópiáját nyíltan hirdető DK-val, akkor csak azok maradnak mellette, akik a legegyszerűbb logikai ellentmondás felfogására is képtelenek. Ők pedig szerencsére elég kevesen vannak. Alighanem kevesebben, mint ahány ember szükséges egy párt parlamentbe való bejutásához. Igen, meg merem kockáztatni azt az állítást, hogy ha a Jobbik önállóan futna neki a következő választási megmérettetésnek, és elvágná a pártot a DK-hoz kötő, életet adó köldökzsinórt, a megszűnés szélére sodródna.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most ott áll egy maroknyi hitehagyott nemzetáruló, egy akarnok paprikajancsival, egy szánalmas pojácával az élen, szövetségben a balliberális globalista erőkkel, miközben az általuk megtaposott zászlót egy másik párt emeli fel.

A kiütött ellenfél még mindig kába, fekszik a földön, már arra sem jutott ereje, mint 2018-ban, amikor minden alap nélkül csalást kiáltott. Viszont fel fognak kelni, és négy év múlva újra arról fog szólni a választás, mint idén: Magyarország magyar országként való megmaradásáról. Nem véletlenül mondta a jobboldal megannyi szakértője és politikusa, beleértve a régi-új miniszterelnököt, hogy jó lenne végre egy olyan választás, amikor nem a lét a tét, hanem a magyar jövőt különféle ideológiák mentén, de a magyar közösségi érdekek jegyében alakítani igyekvő programok versenyeznek. Mint ahogy az a szovjet tankok árnyékában lezajlott kommunista hatalomátvétel előtt természetes volt.

Az ellenzéki térfélen most jobb híján a sületlenségeiket mantrázzák a gyűlöletpropaganda győzelméről, a pálya lejtéséről meg arról, hogy a magyar társadalom többsége nem adta voksát a Fideszre. Miközben a napnál is világosabb, hogy a normalitás, a felelős gondolkodás bizonyult erősebbnek az ő propagandájuknál, amit terjesztettek fű alatt, NGO-kon keresztül, a közösségi médiában, a tévében és a világhálós portálokon. S hogy milyen, nem lebecsülendő hatékonysággal, arról híven tanúskodik a gyermekvédelmi népszavazáson leadott több mint másfél millió érvénytelen szavazat.

Az 5-6 százaléknyi igenre nincs mit mondani, ennyi beteg embert sajnos kitermel ez a beteg kor. De milliós nagyságrendű magyar állampolgárnak fontosabb volt a politikai program és vízió nélküli, csak és kizárólag a kormányzat elleni gyűlölettől és hatalomvágytól mozgatott ellenzék iránymutatására hallgatni, mint a józan eszére.

Ez a kórkép világosan kirajzolja a következő négy év legfőbb feladatát: minden törvényes eszközt be kell vetni a globalista tudatmosás ellen, az óvodától az egyetemig, az övékéhez hasonló civil háló építésétől a közösségi portálok által biztosított szűk mozgástér kihasználásán át a hagyományos médiáig.

A minapi fényes győzelemhez az összefogás és összetartás, a közös értékrend, a mindenki által felfogható és azonosulásra késztető magyar jövőkép, a céltudatos, kőkemény munka mellett hozzájárult egy kivételesen alkalmatlan ellenfél is, amelynek kommunikációja tankönyvi példája lehetne annak, hogy miként lehet elbizonytalanítani, rosszabb esetben elriasztani a saját híveket és ezzel egy időben motiválni az ellenfelet. 

Hozzájárult a háborús helyzet és az arra adott, különösen rossz ellenzéki reagálás. A háború árnyékában az emberek többsége ösztönszerűen biztonságra vágyik, amit a választók nem meglepő módon a kormány „stratégiai nyugalomra” intésében és nem az ellenzék kardcsörtetésében találtak meg.

Hozzájárult végül a programnélküliségen túl az ellenzék katasztrofális emberanyaga. De semmi garancia nincs arra, hogy négy év múlva ugyanilyen szerencsés lesz a csillagállás, hogy ezt a szedett-vedett társaságot a tényleges ellenfél, a globális pénzhatalmi világelit nem szervezi újra, s nem állítja hatékonyabb csatarendbe.

Ez adatott: nemzetközi ellenszélben a nemzetépítés mellett a tudatmételyezők ellen is folyamatosan harcolni kell, akkor is, ha a legfőbb fronton, a világhálón a feltételek egyenlőtlenek, övék a pálya, övék a szurkolói háttérzaj, és egyelőre ők állapítják meg a menet közben is tetszésük szerint módosított szabályokat.

A felnövekvő generációk jelentős része a közösségi médiából tájékozódik, mely arcátlanul, törvénytelenül, saját szabályait sem betartva cenzúráz. Elég csak arra utalni, hogy jobboldali véleményvezérek oldalainak tiltása és törlése mellett minden ok, sőt hivatkozási alap nélkül egyszerűen lekapcsolták a választások előtt a Mi Hazánk Facebook-oldalát. E fórumok tevékenységének törvényi keretek közé szorítása még hátravan.

Ha a Kárpát-medencében töltött több mint ezeregyszáz esztendő után azt szeretnénk, hogy további évezredekre tekinthessünk előre, nincs más út, mint a kulturális honfoglalás, amit Kövér László néhány éve a Kurultájon beígért, a felnövekvő nemzedékek nemzeti szellemben való felnevelése, a magyar történelmi folytonosságérzés és öntudat helyreállítása.

Más szóval a győzelem a lelkekért folytatott háborúban.

A szerző jogász, politológus

Borítókép: a Kossuth téren rendezett állami díszünnepség résztvevői az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.