idezojelek

Dekonstruktív ellenzékiség DK módra

Az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter szerint a kormány csak hazudozik, hiszen szerinte nem létezik olyan szankció, ami ránk is vonatkozna.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
2022. 12. 11. 8:15
Fotó: Balogh Zoltán

Nyugodtan kijelenthetjük, Magyarországon nincs ma kártékonyabb szerveződés a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciónál. Nemrég volt még némi verseny ezért a címért, erősen küzdött a Momentum és a Jobbik, de a DK őket is leamortizálta. A minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik elve mentén tökélyre fejlesztették a dekonstruktív ellenzékiség módszertanát.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel több mint egy évtizede nem jut eszükbe semmi, amivel elősegíthetnék hazánk felemelkedését, ezért rombolnak és pusztítanak, hogy létezésük látszatát fenntarthassák. 

Ideo­lógiájuk középpontjában az Orbán-fóbia áll, gyakorlatilag nincs is semmi más, ami összetartaná gyülevész hadukat. Ezért kell felkorbácsolniuk mindennap a bennük fortyogó keserű gyűlöletet a miniszterelnök és választói iránt. Így alakult ki az a minden racionális megfontolást nélkülöző, ostoba politikai narratíva, amit Néző László kolléga találóan tudományos mindenszarizmusnak nevezett el, és aminek egyetlen mondanivalója van: Orbán a hibás!
Mint állatorvosi lovon leendő szakmáját a kezdő lódoktor, úgy tanulmányozhatjuk ezt az elkeseredett kínlódást a DK reakcióin bármely közéleti kérdésben.

Itt van például a benzinárstop nagyon is húsba vágó esete. 

Amikor az Európai Bizottság belengette az idióta elképzelését, miszerint az orosz energiahordozókra is kiterjeszti a szankcióit, azonnal az egekbe szökött az üzemanyagok ára szerte Európában. A kormány azzal igyekezett megóvni a magyar társadalmat ennek a mindent megdrágító folyamatnak a közvetlen hatásaitól, hogy 480 forintban maximálta a kutakon tankolt benzin és gázolaj árát. Abban a pillanatban fülsiketítő acsarkodásba fogott a DK körül összegyűlt összes levitézlett közgazdász és önjelölt szakértő, hogy Orbán romba dönti a piacgazdaságot, a kormány visszaállítja a kommunizmust, egyébként sem ér az egész semmit, ez nem állítja meg az inflációt, és mekkora csalódás lesz, amikor majd ki kell vezetni az intézkedést, és ránk zuhannak a piaci árak. Naponta követelték a benzinárstop visszavonását.

Telt-múlt az idő, az unióban nem tértek észhez, egyre kevésbé érdekelte őket az uniós polgárok érdeke, és a szank­ciók életbe léptek. 

Ennek következtében egyre komolyabb ellátási zavarok keletkeztek, mivel nem orosz olajból készült üzemanyagot csak jóval drágábban lehetett beszerezni, a benzinársapka egyre tarthatatlanabbá vált. Ráadásul elhúzódott a százhalombattai finomító karbantartása, nem tudott hónapokig teljes kapacitással termelni, mi pedig, jó magyar szokás szerint pánikvásárlásba fogtunk ahelyett, hogy takarékoskodtunk volna. A DK károgása önbeteljesítő jóslatként valósággá vált. Mint Nicolae Ceausescu idején Romániában, olyan sorok kezdtek kígyózni a magyar kutak környékén, és egyre kevesebb helyen lehetett üzemanyaghoz jutni. Nem volt mit tenni, a benzinárstopról szóló intézkedést visszavonta a kormány.

Ebben a pillanatban fülsiketítő acsarkodásba fogott a DK körül összegyűlt összes levitézlett közgazdász és botcsinálta, mindenhez is értő álszakértő, hogy Orbán kétszáz forinttal megemelte a benzin árát, a kormány tönkreteszi a kisembereket, a Fidesz a választópolgárokkal fizetteti meg elhibázott válságkezelésének árát, itt a világforradalom ideje. 

Gyurcsányné még az árnyékkormányt is összehívta, és egészen váratlan módon megállapították, hogy a megfizethetetlen benzinár első számú felelősét Orbán Viktornak hívják, és ezért az árstop eltörlését elutasították. A fékezhetetlen agyvelejű Varju László újabb kormányzati megszorításnak nevezte a nemrég még pocskondiázott és bőszen elutasított ársapka eltörlését. Az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter szerint a kormány csak hazudozik, hiszen szerinte nem létezik olyan szankció, ami ránk is vonatkozna.

Ebben a beszűkült tudatú világban Orbán Viktor egész álló nap azon töri a fejét, miként lehetne újabb intézkedésekkel facsarni egyet a magyarokon, hogyan lehet még jobban megszorítani őket. A Varju-félék rendszeresen ébrednek lucskosan rémálmukból, amiben huncut fideszes koboldok lopják el minden pénzüket. Szerencsére megvan az mind a vaskos bankszámlákon, lehet hőbörögni belőle újra. A baj csak az, hogy a DK lassan az egyetlen ellenzéki párt hazánkban. Tragédia.

Borítókép: Varju László, a DK képviselője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.