idezojelek

Befuccsolt berlini szektakormányzás

A német baloldali átalakítók a népesség adóztatásában és a féktelen pénznyomtatásban hisznek.

Gunter  Weißgerber avatarja
Gunter Weißgerber
Cikk kép: undefined
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Küszöbön áll az új év. Vajon mit hoz majd a világnak? Meg tudja-e Izrael fékezni az iszlamista terrort? Izrael marad-e a civilizációs előörs a Közel-Keleten? Peter Struck egykori német védelmi miniszter egyszer azt mondta, szabadságunkat a Hindukusnál kell megvédeni. Igaza volt, és Joe Biden szánalmas elmenekülése Afganisztánból, valamint Oroszország rá következő ukrajnai inváziója egy látszólagos hatalmi vá­kuum közepette nyomatékosan igazolja vissza Struck tézisét húsz évvel később. Az Ukrajnával szemben időközben kialakult orosz–muszlim-tengely nyomán – benne iráni fegyverszállításokkal – Struck Hindukusa ma már Kijevtől Tel-Avivig terjed. Ukránok és izraeliek a létükért harcolnak, közben védve az euró­paiak hátsóját is.

Vlagyimir Putyin szakítása Izraellel nem meglepetés. Oroszországban (és előtte a Szovjetunióban) az antiszemita vonal történelmi folytonosságú, kezdve a zsidóellenes pogromoktól és a cári titkosrendőrség, az Ohrana által kibocsátott Cion bölcseinek jegyzőkönyveitől és benne az állítólagos zsidó világ-összeesküvéstől a zsidó orvosok Sztálin által kitalált összeesküvésén át – amely folytatta volna a zsidók hitleri megsemmisítését a Szovjetunióban, ha a generalisszimusz 1953 márciusában nem hal meg – egészen Iz­rael imperialista államként való eltorzításáig, mivel állítólag elnyomja a muszlimok szabadságvágyát. A Cion bölcsei és a szovjet palesztinpártiság, benne Jasszer Arafat és a ma is elnök Mahmúd Abbász KGB-ügynökökkel ugyanannak az éremnek a két oldala.

Mindeközben a németek annak terhét nyögik, hogy országukat valami mássá alakítják át. Mindent talpáról a fejére állítanak a matematika törvényszerűségei, a gazdasági alapismeretek, valamint a népesség természetes életmódja ellenében. Egy modern állam magát taszítja vissza a középkorba. 

Az emberek és a gazdaság függjön ugyanúgy kizárólag a naptól és a széltől, mint évszázadokkal ezelőtt, adjuk fel az egyéni közlekedést, és legyünk ismét röghöz kötve, mint a jobbágyok. Az átalakítás legfontosabb tényezője – a két nemre épülő életmód lerombolása mellett – az energiaárak csillagászati mértékű emelkedése a mesterségesen keltett energiahiány, valamint az óriási energiaadók következtében.

Az energiahiányt úgy verik az emberek fejébe, mintha nem lenne alternatívája, és ezért semmiféle áldozat nem lehet elég nagy. Ugyan csökken azok száma, akik hisznek ebben, de a német kormány közömbösnek mutatkozik. Egy szektára jellemző habitussal úgy véli, magasabb rendű tudományosság birtokosa. Visszatértek hát a kommunisták, csak most zöldbe öltöztek. Ezt a Greta Thunbergek és társaik is nyomatékosan igazolják a palesztin terror mint az imperializmus és a rasszizmus elleni harc állítólagos jelképe melletti kiállásukkal.

Jelzések azért akadnak. 2008-ban a piac kinyírta Bill Clinton szociálpolitikáját, miszerint minden amerikai, a jövedelmi szintjétől függetlenül, saját otthon tulajdonosa legyen. Ez befuccsolt, és egy világméretű pénzügyi válságban végződött.

A német átalakítók a népesség adóztatásában és a féktelen pénznyomtatásban hisznek. Ez pedig most fuccsolt be. Ezúttal az igazságszolgáltatás adott piros jelzést. A karlsruhei szövetségi alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta a költségvetés hatvanmilliárd eurós átcsoportosítását. Ennek más költségvetési következményei is vannak, mindösszesen 260 mil­liárd euró hiányzik. A matematika tehát lecsap a szektára, a lakosság pedig állhatja a cechet

– már amennyiben a szektavezérek nem világosodnak meg, és adnak Németországnak még egy esélyt, hogy normális, szabad állam legyen, működő piacgazdasággal, a zöld–kommunista gazdaságirányítás nélkül.

Közeledik már a zöldátnevelés vége (a tényleges pénzhiány miatt). Emiatt ugyanis a pénzügyminiszternek meg kellett húznia a vészféket, és be kellett jelentenie a költségvetési kiadások befagyasztását. A szekér önhibájából elakadt, okos emberek minden tanácsa dacára. Sajnos egy nagy népességű államról van szó, nem holmi családi perpatvarról. Nemcsak a németek fizetik meg annak az árát, amit Németország rosszul tesz, hanem mindenekelőtt az Európai Unió tagjai. A gondolkodási kényszer dacára az átalakítás kormánya kitart merev kurzusa mellett. A Karlsruhéból derengő fény mindamellett reménykeltő. A szekta nem teheti mindig meg, amit csak akar. 

A szövetségi számvevőszék megállapítása szerint a jelzőlámpa-koalíciónak egy további bírósági pofon elkerülése érdekében 2024 végéig gigantikus összeget, 187,3 milliárd eurót kellene megtakarítania, hogy betartsa az adósságplafont. A teher az adófizetők vállát nyomhatja, hacsak a szekta be nem ismeri, hogy a nagy átalakítás lövés a megfizethetetlen semmibe.

Egy további fény e nehéz év végén Dél-Amerikában dereng. 

Argentína új elnököt választott. Javier Milei antikommunistaként az Egyesült Államok és Izrael oldalán láttatja magát. Nem tagja a klímaszektának. A globális átalakítók ugrásra készen állnak vele szemben. Megválasztásakor Milei kijelentette: földrészük morális iránytűi akarnak lenni, nem állnak össze kommunistákkal és szocialistákkal. Izgalmasan hangzik.

 A „woke” fősodor már úgyis elkönyvelte Mileit jobboldali populistának és valószínűleg nácinak is.

Irracionalitásba is fordulhat 2024. Az interneten olvasom: „Elméletileg 2024-ben (törvény szerint) nőnek adhatom ki magam. Ekkor mindenkinek úgy kell tennie, mintha mindig is nő lettem volna. Egy évre rá, 2025-ben pedig ismét férfinak adhatom ki magam.” Ha ez nem az őrület meghatározása, akkor mi az? Az ilyen igazságszolgáltatással az igazságot, a logikát, a természettudományokat, a felvilágosodás korát és magát az igazságszolgáltatást kerüljük meg. És alig merészel bárki ellentmondani ennek. Ez talán a legőrültebb az egészben.

Azon töprengek éppen, megkérdezzem-e a Szociáldemokrata Pártot, hogy 2025-ben indulhatok-e Gundulaként a Bundestag-választáson. 2009-ben még Gunterként szűnt meg a képviselői mandátumom. Ha elvitatom ezt, mert elvégre Gundula vagyok, a törvény az én oldalamon áll.

A szerző egykori német szociáldemokrata politikus

Borítókép: Olaf Scholz német szövetségi kancellár (SPD) és Annalena Baerbock külügyminiszter (Zöldek) 2023. szeptember 19-én New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésén (Fotó: DPA/AFP/Michael Kappeler)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.