Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

idezojelek

Karácsony személyi kultusza

A főpolgármesternek se teljesítménye, se programja nincsen, a balos sajtó mégis dicsőíti.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Túl hamar túllépett mindenki Karácsony Gergelynek azon a közösségi oldalas bejegyzésén, amelyben átvett minden kommentár nélkül egy publicisztikának álcázott, neki szánt dicsőítő vallomást. A Hvg.hu-n ugyanis egy olyan cikk jelent meg, amelyben így ír a szélsőséges gyűlölködéseiről közismert szerző: „Lehet, hogy Karácsony Gergely nem tud becsavarni egy villanykörtét. Viszont ő maga világít. Jelenléte Budapest élén ígéret, hogy Magyarország nem csak Ázsia, nem csak kutyaugatás és asszonyverés alkoholgőzben.”

Az, hogy egy újságíró milyen nyelvcsapásokkal hízeleg körül egy nagyfőnököt és egy sajtótermék, portál helyet ad a durván tömjénező propagandaírásnak, az egy dolog. Szabad országban élünk, ahol szabad a sajtó és mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki. Ám az, hogy egy magas tisztséget betöltő politikus ezt miként fogadja és hogyan reagál rá, az már több szempontból érdekes és közérdekű információ lehet.

Márpedig a Gyurcsány-csatlós főpolgármester ezt az őt lihegve körüludvarló idézetet büszkén és olvadozva kiposztolta Facebook-oldalára. Ebből viszont adódnak bizonyos aggodalomra okot adó kérdések. Milyen politikai érzéke van egy olyan tisztségviselőnek, akiben fel sem merül, hogy mennyire narcisztikus, egyben önleleplező minden kritikai megjegyzés nélkül kitenni effajta ömlengést magáról? Ez azt jelenti, hogy minden betűjével maximálisan egyetért. Karácsony a szerénységnek még a látszatát is el akarja kerülni, ami több mint butaság: hiba.

Milyen véleménnyel van ez az ember saját választóiról, a magyar, így a budapesti emberekről? Eszerint egyetért azzal, hogy ez az ország ázsiai, csak kutyaugatás, asszonyverés és alkoholgőz van, semmi más, jön viszont majd ő, a világító villanykörte, a fény az éjszakában és egy kis kultúrát hoz majd a keleti pusztaságban dagonyázó bunkó magyaroknak. Biztos, hogy ezzel a sértegetéssel fogja megtalálni a választók szívéhez az utat? Már csak az hiányzik, hogy Mucsát, bőgatyát, árvalányhajat és fütyülős barackot emlegessen a magyar emberekkel kapcsolatban…

Biztos benne, hogy szélsőségesen ügyetlen balfékként való beállítása, mint aki egy villanykörtét sem képes becsavarni, sokat hoz számára a konyhára? Azoknak a voksaira, akik nem szintén kétbalkezesek, már nem is tart igényt?

Egyáltalán: mitől olyan bizonyos abban, hogy a ­fővárosiak egy másik régi slágert, a Ha megversz is imádlak ént dalolva, csapatostul fognak a szavazóurnákhoz tódulni, hogy rajongásukat a sok tőle kapott keserűség, bosszúság és sértegetés ellenére a neve mellé behúzott ikszekkel is kifejezésre juttassák? Az a fixa ideája ugyanis, hogy ha végigveri az embereket, ellehetetleníti fővárosi létüket, akkor is rá szavaznak. 

Valószínűleg azért hatalmasodott el rajta ez a kényszerképzet, mivel öt év alatt egyetlen kritikus szó sem érte a baloldali sajtóban, nem beszélve a balos politikusokról, bármilyen butaságra, durvaságra ragadtatta magát. Elhitették vele, hogy a teljesítmény és a választási eredmény egymástól független dolgok, holott ez egyáltalán nincs így. A főpolgármester-jelölteknek hiteles programjuknak kell lenniük, a hivatalban lévő, jogszerűen elszámoltatható főpolgármesternek pedig eredménysorának. Neki viszont egyik sincs.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Ezért nem akar az USA békét (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Háború a turulszobor ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.