idezojelek

Magyar Péter: Kizárt! Talán! Nagyon is!

A kérdés az, hogy meddig szavaznak bizalmat a politikustársak, az emberek egy diktafonnal a zsebében járkáló, a beszélgetéseit titokban rögzítő, az álláspontját pedig rendszeresen az ellenkezőjére változtató állítmányhalmozónak.

Villányi Károly avatarja
Villányi Károly
Cikk kép: undefined

Ahogy mondani szokták, az időnek egyetlen oka van, nem történhet minden egyszerre. Ezért vegyük végig, miként is zajlottak a Magyar Péter körüli események.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje tulajdonképpen egy tönkrement házasság érzelmi hullámaival sodródva, a kegyelmi ügy politikai turbulenciáját kihasználva vált közszereplővé.

Magyar Péter környezetéhez való viszonyát a válása és az azt megelőző veszekedésekkel teli időszak jelentősen átformálta. Cselekedeteit áthatja az a felfoghatatlan mértékű bosszúvágy, düh, amely a sértettségéből fakad. Sértett, mert elhagyták, sértett, mert elvesztette az állásait, sértett, mert kisiklott az élete a korábbi kötött pályáról.

Ellenséget lát a volt feleségében, akit titokban felvett beszélgetések kiteregetésével alázott meg, ellenséget lát a volt barátban, a sikeres miniszterben, akinek fenyegető üzeneteket küldött, de ellenséget lát tulajdonképpen mindenkiben, aki a korábbi életének a részese volt.

Úgy viselkedik, mint egy durcás gyermek, aki a homokozóban játszott, de egy másik elvette tőle a körteformát, ő pedig ott maradt egy műanyag lapáttal a kezében.

Magyar Péter elkezdett összelapátolni egy új életet.

Azokat a valóságmorzsákat, amelyek korábban a tudomására jutottak, akkurátusan összevegyítette a baloldali közhelyekkel, és szépen felrajzolt egy olyan világot, amely az emberek számára valami bennfentes figura vallomásaként, megtéréseként értelmezhető.

Eddigi nyilatkozataiból az is kiderült, hogy ő egy hibátlan ember, aki mindig mindent jól csinált, mindenkit helyes irányba terelgetett, vagyis egy ragyogó elme, akit ennek ellenére eddig valahogy nem vettek észre.

És valóban, ez az ember, aki a fideszes univerzumban valahol egy távoli bolygó kicsinyke holdja volt, most teljesen megváltoztatta a baloldal gravitációs terét. A jobboldal jelentéktelen embere, a baloldal haszontalan, sokszor kifejezetten kártékony szereplőit fekete lyukként vonzotta be és nyelte el. A Demokratikus Koalíció még ott billeg valahol az eseményhorizont környékén, majd kiderül, Gyurcsány Ferencék mire jutnak az új erőviszonyok közepette.

A „fizika” törvényeit szem előtt tartva azonban egyértelműen kijelenthető, hogy ebből a helyzetből az ellenzéki politikai képződmények jelentős részének már nincs visszaút. Ez már csak azért is így van, mert ez a jelenség feltűnt azoknak is, akik eddig ott ügyködtek a háttérben, akik a külföldi adományok útját egyengették, akik intézték az ellenzéki kampányokat, ám a baloldal korábbi szereplőivel semmire sem jutottak.

Most számukra is felcsillant egy kis remény.

Magyar Péter nyilván nem a saját pénzéből járta be az országot az elmúlt hetekben. A baloldal új vezetője mintegy százhetven településen fordult meg, számos nagygyűlést tartott, a kampányesemények szakértők által becsült összköltsége az egymilliárd forintot súrolgatja. Kiugró interakciószámai a közösségi médiában pedig csak valami hathatós rásegítéssel érhetők el.

És mint tudjuk, soha semmi nincs véletlen.

Később azonban mindennek meglesz a következménye. Elég arra figyelni, hogy a Tisza Párt mit tesz majd az Európai Parlamentben, illetve a Fővárosi Közgyűlésben.

Amit eddig bizonyosan tudunk, az a következő: Magyar Péter először kizárta, hogy politikus lesz – az lett. Ezt követően leszögezte, semmiképpen nem lesz európai parlamenti képviselő – az lesz. Az atombombának tartott hangfelvételről, illetve az újdonsült politikus vádjairól az ügyészség vizsgálatának köszönhetően kiderült, hogy azokból egyetlen szó sem volt igaz, vagyis az egész karrierje lényegében egy böszme hazugságsorozattal indult.

A kérdés csupán az, hogy meddig szavaznak bizalmat a politikustársak, az emberek egy diktafonnal a zsebében járkáló, a beszélgetéseit titokban rögzítő, az álláspontját pedig rendszeresen az ellenkezőjére változtató állítmányhalmozónak.

Nem történhet minden egyszerre.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.