Vadainál a sport is gyűlöletet gerjeszt

Vadai a megbélyegző kérdéseivel megfosztaná a magyarokat attól, hogy közösen örüljenek valami nagyszerű teljesítménynek, amivel határon innen és túl erősödhet az összetartozás érzése.

Horváth K. József
2019. 07. 30. 10:00
VADAI Ágnes
A DK-s Vadai Ágnes azzal fenyegetőzött, hogy mindenütt gáncsolni fogják a magyar kormányt Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon kire gondolhat Vadai Ágnes, a DK napról napra mélyülő gyűlölettengerében, ha szembejön vele Jonathan Swift találó mondása? Ez: „Amikor megjelenik a Földön egy intelligens ember, őt arról lehet felismerni, hogy az összes hülye ellene szövetkezik.” Vajon gondol-e például saját magára, aki a többi sorstársával együtt Orbán Viktor ellen acsarkodik?

Merthogy az ellene szövetkező ostobák hosszú sorát – akár egyenként is – meg lehetne nevezni. Vadai Ágnest a lista élén kétségtelenül előkelő hely illetné meg. Itt van például a legújabb gyöngyszeme, amely írásos kérdés formájában található a parlamentnek benyújtott iratok között. A címzett – ki más? – Orbán Viktor miniszterelnök.

A kérdés pedig így hangzik: „Sikeres országnak tekintik az elnyomó hatalmakat?” Vadai a téma részletezésekor „miniszter úrként” szólította meg Kövér László házelnököt. De a DK-soknál nyilván ez az intelligencia minimuma, ezért szövetkeznek folyamatosan az összes hülyével Orbán ellen.

A formai apróságokon átlépve jutunk el azonban a leg­riasztóbb sötétségbe. A Kormány.hu portálon megjelent Az a nemzet lesz sikeres, amelyik a sportot stratégiai ágazatnak tekinti című cikk, amire Vadai így reagált:

„Kérdezem Önt: 1. Ön szerint sikeres volt-e a náci Németország, amely a sportot stratégiai ágazatnak tekintette? 2. Ön szerint sikeres volt-e a kommunista Szovjetunió, amely a sportot stratégiai ágazatnak tekintette?”

Ugye, hogy Swift mester mennyire a lényeget kapta el frappáns mondásában?

Még mielőtt szétszálaznánk Vadai provokációját, idézzük fel egy volt sportminiszter, bizonyos Gyurcsány Ferenc idevágó megállapítását, aki hivatalba lépése után átvilágíttatta tárcáját!

Elsőként azt a következtetést vonta le, hogy gyenge a sportminisztériumban a stratégiai szemlélet. Halkan kérdezem, kedves Ágnes, a sport stratégiai jellegét hiányoló Gyurcsány Ferenc melyik tömeggyilkosnak akart sportminiszterként megfelelni? Hitlernek, netán Sztálinnak?

Gyurcsány miniszterré válása idején, 2003-ban Vadai már parlamenti képviselő volt, de nem emlékszem rá, hogy megfogalmazott volna hasonló tartalmú kérdést az éppen hivatalba lépő sportminiszter számára.

Ezek szerint az emberi test- és lélekformálás elválaszthatatlan, ősi értékének gyakorlására való ösztönzés csak akkor bűnös, elítélendő törekvés, ha azt Orbán Viktor teszi? Mit akart mérhetetlenül bornírt, rosszindulatú kérdéseivel üzenni a társadalomnak és a gyerekeinknek? Azt, hogy még véletlenül se sportoljanak, mert aki a „Citius, altius, fortius!” olimpiai jelszavát vallja, az megbélyegzett ember lesz? Pusztán azért, mert Orbán Viktor úgy akar sikeres nemzetet építeni, hogy a kormányzati munka közben a sportra is straté­giai ágazatként tekint.

Miközben minden alap nélkül, pusztán gyűlöletből a náci Németországhoz és a kommunista Szovjetunióhoz hasonlítja hazánkat, aközben a szerencsére egyre nagyobb számban sportoló felnőttek és a gyerekek is megkaphatják Vadai hitlerista, sztálinista bélyegét? Kérdéseiből az csendül ki, hogy neki fontosabb olyan áron is igaztalanul gyalázni Orbán Viktort, hogy ezzel akár több ezer magyar embert – gyerekeket, felnőtteket visszatarthat – a rendszeres sportolástól, az egészségmegőrző életmód kialakításától.

Kérdéseiből az is kiérződik, hogy Vadai azt se bánja, ha megfosztja a társadalmat azoktól a sportélményektől, közös örömöktől, amelyeket az olimpiák, a világbajnokságok, a hál’ istennek mind gyakrabban hazánkban is megrendezett világversenyek nagyszerű magyar sikerei jelentenek.

Elég utalni itt aranyesőire, a legutóbbi foci Európa-bajnokság nagyszerű pillanataira vagy a két évvel ezelőtti úszó-világbajnokságra, illetve az akkor frissen elkészült és szintén világsikert aratott Duna Aréna épületére.

Vadai a megbélyegző kérdéseivel megfosztaná a magyarokat attól, hogy közösen örüljenek valami nagyszerű teljesítménynek, amivel határon innen és túl erősödhet az összetartozás érzése, vele együtt a DK által annyira gyűlölt és évtizedeken át földbe döngölt nemzeti öntudat erősödése. Mindezt csak azért, hogy a mindenáron megszerezni óhajtott hatalmat akár ilyen aljas, lázító módszerekkel is megkaparinthassák végre?

Ezzel szemben több millió ember örömmel támogatja Orbán Viktort a szabad Magyarország további kormányzásában. Hárommillió ember pedig nem tévedhet. Az intelligenst főleg nem keveri össze az ostobával.

A szerző újságíró

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.