idezojelek

Targonca

Magyarország álláspontja szerint a haza megvédéséhez hozzátartozik az, hogy a bűnözőket, akik emberek csempészetével foglalkoznak, ne legyen kötelező utána elszállásolni.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Ha valaki a világ bármely szegletében úgy dönt, hogy ő márpedig gazdagabb és biztonságosabb életre vágyik, és úgy érzi, ez a boldogság igenis euróban mérhető, akkor csak annyi a feladata, hogy eljusson az Európai Unió területére. Bárhogyan. Mondjuk kocsi alá felkapaszkodva, bokrokon át bukdácsolva, kerítést átmászva. Ha ugyanis bent van, akkor láthatóan semmit se lehet vele tenni. Magyarország álláspontja szerint a haza megvédéséhez hozzátartozik az, hogy a bűnözőket, akik emberek csempészetével foglalkoznak, és vérből építettek bankszámlát, ne legyen kötelező utána elszállásolni.

Az Európai Bizottság szerint ez nem így van, a szuverén Magyarország igenis saját költségén kell, hogy jól tartsa a bűnösöket, akik igenis megmondhatják, hogyan kezeljék őket. Nagyon tipikus ez a történet, megint Magyarország az embertelen és gyilkos hatalom, ahogy 2010 óta mindig. Pedig csak logikusan gondolkodunk, nevén nevezzük a gyermeket. 2023 Európájában ez konkrétan bűn.

Mindenkinek nagyon szélesen kiterjedt jogai vannak, aki nem állampolgár, nem fizet adót, nem fogadja el a törvényeket és a kulturális szokásokat, esetleg harsogva tesz hitet amellett, hogy Európát el fogja pusztítani. Mert persze nem ő, az egyszerű ember számít, hanem az eszme. Európában a bűnözőt ne tartsuk börtönben, hiszen az szakemberek szerint nem javítja meg. Ha valaki börtönbe kerül, az az adott ország felelőssége. Ha túl sok a börtönlakó, azért büntetés jár Brüsszelből, ha viszont a bűnözőket eltávolítjuk az országból, akkor embertelen gyilkosok vagyunk, akik nem látják az esendő gyermeket a marcona gyilkos álarca mögött.

No és ekkor jönnek a jogászok, akik nagyon dörzsöltek és gyakorlottak, egy mikromásodperc alatt felejtik el a bűnt magát, és azt akarják felderíteni, a magyar hatóságok miként bánnak az emberrel. Láthatóan profi stábról van szó, az ő feladatuk kizárólag ez, a sapka létének vagy nemlétének bebizonyítása. Abban az Európai Unióban, ahol lényegében mindenre mindig van pénz, és egyes tisztviselőknek azért van talicskájuk a hivatalukban, mert mással nem bírják a bankjegykötegeket kiszállítani a kisteherautóra, ebben az ügyben roppantul takarékosak. Itt, ebben a helyzetben dönt úgy, hogy ezerszer is át kell gondolni, az unió külső határát védő Magyarország jogosult-e költségeinek akár részbeni visszatérítésére.

Nem lehetünk naivak, mivel az egész szégyenletes színjáték arra épül, hogy mindenki legfeljebb az orra hegyéig lát el. A migránsválság 2015 óta velünk élő tragédia, azt nagyon befolyásos emberek és érdekcsoportok táplálgatják, kezelgetik, és ezzel hatalmas pénzeket tudtak zsebre tenni. A szövevényes hálózat krokodilkönnyekkel van áztatva, ha a média mutatja, a valódi áldozatok pedig statisztikai adatokká silányultak. Aki meg akarja állítani a gyalázatos emberkereskedelmet, az az üzletet rontja, ezért ellene fellépnek. A hálózat itthoni képviselői kiadják a szokásos nyilatkozatokat, miszerint a megoldás az volna, ha a határon nem szigor várná a migránsokat, így feltehe­tően az embercsempészek is eltűnnének. Ez a fajta naivitás az, amelyet megfelelő pozícióban levő emberek mantráznak, és ha ügyesen csinálják, az egész társadalom átveszi a sokszor emlegetett szamárságot.

Sokkal hatékonyabb volna, ha nem építene ki az ebben érdekelt euró­pai és amerikai csapat egy bűnözőkből álló hálózatot, s nem gyengítené Európa önvédelmi képességét azzal, hogy az egyik tagállamot mondvacsinált indokokkal állandóan tetemre hívja. Persze akkor nem lenne szükség targoncára a pénzhez, és bizony azt a targoncát már megvették erre a célra. A takarékosság pedig fontos a jelenlegi világgazdasági klímában.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Az embercsempészek minden migránstól pénzt követelnek. (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.