idezojelek

Legyünk-e Mártha Imrék?

Magyarázkodik ő bármi miatt is, miközben a luxusnyaralásairól posztol rendszeresen képeket, és úgy dúskál a földi javakban, mintha egy földre szállt Krőzus lenne?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mégiscsak épít valamit Karácsony Gergely – ismerhetjük el a lovagiasság szabályai szerint annak a hírnek a nyomán, hogy a BKK és a BKV csúcsvezetőin kívül Mártha Imre luxusfüggő fővárosi közművezérnek is sok millió forintos prémiumot osztatott ki a főpolgármester. Hogy mit épít ezzel? Az új kommunokapitalista tőkésosztályt, nómenklatúra-garnitúrát a magyar baloldali önépítés, az új eredeti tőkefelhalmozás elősegítése jegyében. 

Íme a bizonyság, mennyire a lakájsajtó aljas rágalma, hogy a nullaszázalékos párt volt társelnöke nem épít az égadta világon semmit, még bicikliutakat sem, legfeljebb balesetveszélyes sávelzáró karókat, s csak a Tarlós István előző polgári főpolgármester által elkezdett projekteket bírja nyögvenyelősen, megdrágítva, úgy-ahogy befejezni.

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Épít ő bizony, nem is akármilyen egzisztenciákat, nagy vagyonokat, amelyeknek a tulajdonosai bezzeg nem feltűnősködnek, mondhatni urizálnak ezekkel a főpolgármestertől kapott hatalmas pénzekkel, hanem szemérmesen meghúzzák magukat. Nem tartanak ők bombasztikus sajtótájékoztatókat, olyan visszahúzódók, hogy még kérdésekre sem hajlandók válaszolni, csak felmarják csendesen a nagy suskát, és nem reagálnak a rosszindulatú propagandamédia nemtelen gyanúsításaira.
Nézzük például ezt a Mártha Imrét, aki nem kisebb terhet vett a nyakába önzetlenül, mint a Fővárosi Közműholding fővezéri stallumát! Magyarázkodik ő bármi miatt is, miközben a luxusnyaralásairól posztol rendszeresen képeket, és úgy dúskál a földi javakban, mintha egy földre szállt Krőzus lenne? Nem zavarja ő senki lelki nyugalmát felesleges dolgozásokkal, szuperszolidan nemhogy sajtókonferenciákat nem rendez, de a – nem baloldali – sajtó provokatív, reakciós kérdései­re sem válaszol. 

Zsebrevágja a stexet, az óriási prémiumot, és hagyja érvényesülni a rábízott dolgozókat, többek között a kukásokat, hogy azok mélyen leszállított fizetésükkel bizonyíthassák rátermettségüket a munka frontján, amit ő, Mártha Imre nagylelkűen átengedett nekik.

 

Honnan vette a receptet a közműcézár? Természetesen a főnökétől, Karácsony Gergelytől, aki soha nem ereszkedett le odáig, hogy nagyképűen, holmi cezaromán kivagyiságtól eltelve Budapestinfókat tartson – mint anno dacumal Tarlós István –, és szóba elegyedjen a néppel.
Így aztán ne várja senki, hogy – lealacsonyítva magát – bővebb indokolással szolgáljon Budapest vezére, mivel érdemelték ki ezek az amúgy is jócskán felülfizetett vezetők a gigantikus, sokmilliós prémiumokat. 

Messze földön híres szerénysége nem engedi, hogy hivalkodjon vele, de mi eláruljuk: a nagy példakép, Gyurcsány Ferenc javasolhatta neki. A DK-elnök ugyanis azt nyilatkoztatta ki: több Mártha Imrét szeretne.

 Karógeri pedig értette az ukázt, és nekifogott egy Mártha-keltető inkubációs projektben a még több balos milliárdos legyártásához. Arról volt szó, hogy meghallva a bukott nemzetverető híveihez intézett felhívását, miszerint „Legyetek Gyurcsányok!”, a maga részéről teljesíteni akarta ezt a kívánságot, hogy egyfajta klónozott új Gyurcsányként kiérdemelje a balos nagymogul magasságos támogatását.
Wintermantel Zsolt a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője bűnnek nevezte a főpolgármester indokolatlan kifizetéseit. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt: eszerint azért fizet mindenki többet a közösségi közlekedésért, hogy Karácsony emberei hazavigyék bónusz formájában. Pedig van ebben egy pozitívum: kiderült, hogy bár a dugókedvelő főpolgármester tagadja, van ott pénz dögivel, mese a csődhelyzet. Talán még az előző vezetés által ráhagyott 214 milliárdot sem rekkentették el, s az is valahol várja a választás előtti kampánybevetést.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.