idezojelek

Pikó, a befogadó

Angol nyelvű videóban biztatja Pikó András a Józsefvárosban élő külföldieket, hogy június 9-én szavazzanak rá.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Angol nyelvű videóban biztatja Pikó András a Józsefvárosban élő külföldieket, hogy június 9-én szavazzanak rá. Az akció nem előzmények nélküli, hiszen a Momentum által támogatott Pikó részt vett már a Menedék Egyesület által szervezett Sokszínű Budapest – Közösségi börze és fórumon is. Nagy lelkesedéssel adta hírül akkoriban közösségi oldalán, hogy Józsefváros polgármestereként, Karácsony Gergely társaságában ő is kifejezte a Budapesten élő külföldiek melletti elköteleződését és támogatását. Mélységesen egyetértett a szintén jelen lévő Soproni Tamással, Terézváros momentumos polgármesterével abban, hogy a kerületükben élő külföldiek éppen olyan helybéliek, mint bárki más ott lakó, így támogatni kell őket a mindennapi ügyeik intézésében és az integrációban. Erről egyébként Kovács Balázs Norbert, Terézváros fideszes elnöke úgy vélekedett, hogy a magyarok helyett a külföldiek érdekeit nézik a városrész vezetői, ám ez is arcpirító hazugság, mert egyáltalán nem a gondoskodásról van szó. Hogy miről, arra még visszatérünk, mindenesetre büszkén kürtölték szét az éterbe a globalizmus világmegváltó lózungját: Legyen Budapest egy befogadóbb város mindenki számára!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon kíváncsi lennék, mennyire örülnek ennek a színkavalkádnak azok a budapestiek, akik szürke hétköznapjaik elviselhetővé tételét várták inkább a dollárbaloldal helyi politikusaitól, de ebből nem sokat tapasztalhattak az elmúlt négy év során. A helyben ellenzékinek számító kormánypárti képviselők mindenesetre úgy tartják, pőre szavazatvásárlás zajlik a szemünk előtt. Szilágyi Demeter, a józsefvárosi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője annak idején kertelés nélkül megfogalmazta a lényeget: Pikóék a választást akarják mindenáron megnyerni, az a céljuk, hogy hatalmon maradjanak és a politikai hatalmukat építsék. Ha ehhez az kell, hogy migránsok szavazzanak, vagy hogy külföldről szerezzenek erőforrást, szavazatot, illetve pénzt, akkor ezt meg fogják tenni, a Fidesz–KDNP azonban ezt nem fogja hagyni. Nagyon úgy tűnik, eljött a cselekvés ideje, mert az angol nyelvű videó arra enged következtetni, hogy Szilágyi képviselő úrnak igaza volt, és az akció kampányfokozatba lépett. Pikó nem csupán arról ad felvilágosítást a számára is ismeretlen összetételű célközönségnek, hogyan élhetnek törvény adta jogukkal és mit kell tenniük előzetesen, ha szavazni akarnak, hanem az egyszerűség kedvéért azt is egyértelművé teszi a videóban, kire kell adniuk a voksukat a tájékozatlan ismeretleneknek. Mint azt már jeleztem, nyilván Pikó Andrásra.

Mindez a készülő választási csalás látható része. A kormánypárti szavazótáborban viszont nagyon erős az a félelem, hogy van a jéghegy csúcsának egy most még láthatatlan teste is, vagyis a Pikó-félék nem elégednek majd meg a kerületükbe eddig beköltöző külföldiek több ezres létszámával, és hirtelen megnő majd az ilyen típusú lakcímbejelentések és regisztrációk száma. Nem árt tehát résen lenni, figyelni a kerületek, települések létszámnövekedését a kampány időszakában, és kitalálni valamit a manipuláció következményeinek kivédésére.

Felhívnám a figyelmet arra is, mennyire vehetők komolyan azok a dollárbaloldalról érkező kijelentések, hogy bár a migránsválságot a Fidesz találta ki, ám az nem igaz, hogy ők, ha tehetnék, beengednék az illegális bevándorlók tömegeit. Az viszont nagyon is igaz, hogy idegen zsoldban álló, idegen érdekeket szolgáló globalista újbalosok most a helyhatósági választást akarják elcsalni a külföldiektől remélt segítséggel. Az ehhez szükséges szavazatvásárlást pedig a befogadó sokszínűség álcájába csomagolják. A tyúkólat se bízzuk rájuk!

Borítókép: Pikó András (Fotó: MTI) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.