idezojelek

Születésnapunkra

Mit ünnepeljünk augusztus huszadikán azokkal, akiknek hazájuk nincs, csak lakcímük?

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Boldog születésnapot, Magyarország! Azt gondolnánk, ebben legalább egyetértünk itt a Kárpát-medencében mi, magyarok, akiknek vagy a hazájukban van a szülőföldjük, vagy egy másik ország határai közé kényszerítette őket a történelem. Ám amikor azt tapasztaljuk, hogy a mai napig lerománozzák, leszerbezik, leukránozzák nemzettestvéreinket a magyarul beszélő, ám a magyar nemzetet saját összetartó kovászuknak nem tekintő lakosok, felmerül bennünk a kétség. 

Mit ünnepeljünk augusztus huszadikán azokkal, akiknek hazájuk nincs, csak lakcímük?

 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig ez a nemzeti ünnep egyedülálló abból a szempontból, hogy nem valamiféle változást, erőszakos átalakítást állít a mai nemzedékek figyelmének fókuszába, hanem az állandóságot, a megőrzött értékek máig ható fontosságát, a magyarság, a magyar állam ezeréves fennmaradásának nagyszerűségét kiáltja világgá minden évben. Ez borzalmas élmény lehet a múltat végképp eltörölni akaró, a szuverenitást ócska kis alkuk oltárán feláldozni vágyó haszonleső percemberkék számára. Mit is ünnepeljenek ők? Hogy tatár, török és szovjet seregek dúlása ellenére él nemzet e hazán? És a Varsói Szerződéstől megszabadulván a ­NATO-t is próbáljuk, ha kell, hát egyes-egyedül kirángatni háborús ájulatából? Hogy Brüsszel, Bécs, Moszkva, Isztambul szorításában próbálunk valamiféle önálló, magyar útra, életre és igazságra találni? 

Mit jelenthet mindez egy olyan választópolgár számára, aki képes egy nyilvánvalóan alkalmatlan senkiházira szavazni, csak ne azok kerekedjenek felül, akiknek van valamiféle elképzelése az önálló magyar jövőről?

Szent István alapította, Szűz Mária oltalmába fogadta, Jézus mai követői pedig ismét naggyá teszik az ezeréves magyar államot, még akkor is, ha az újbalos woke-őrültek, neomarxisták és globalista újbalosok ettől naponta vért hánynak. Egyáltalán nem kell bigott vallási fanatikusnak lenni ahhoz, hogy belássuk, a kard segített megszerezni, a kereszt pedig segít megtartani ezt a földet a magyarság számára. Amikor tehát a levitézlett baloldal a keresztet támadja bármilyen módon, mindig tartsuk szem előtt, hogy nem pusztán a vallási szimbólum, hanem ezeréves államiságunk áll támadásaik célkeresztjében. 

Amikor a Margit híd szent koronáinak letört keresztjeit képtelen a baloldali vezetésű főváros megjavíttatni, akkor nem egyszerűen alkalmatlanságukról vagy ostoba tudatlanságukról tesznek tanúbizonyságot, hanem azt demonstrálják, hogy nekik Magyarország nem szakrális hely, amelyet hazájuknak tekintenének, hanem csupán egy közigazgatási egység, amely ráadásul javarészt az ellenségeikre van bízva.

Mi, keresztények csodálatos imával fordulunk mindennap az Úrhoz, aki ezt a csodálatos földet jelölte ki nekünk hazának. Az ima a kenyérről is szól. Nagyapáink még ki merték mondani, hogy a kenyér az élet. Jézus az utolsó vacsorán saját testeként adta tanítványainak a kenyeret: „Vegyétek, egyétek, ez az én testem, mely értetek megtöretik a bűnök bocsánatára.” Jézus pedig az út, az igazság és az élet minden keresztény számára. Nyilván nem véletlen, hogy Szent István és Szűz Mária országában együtt ünnepeljük az államalapítás és az új kenyér, az új élet ünnepét. A mai gazdálkodók pedig szerte a Kárpát-medencében összegyűjtenek évről évre egy zsáknyi búzát, majd összeöntik azt, megőrlik, kenyeret sütnek belőle, és a rászorulóknak adják Kárpátalján, Erdélyben, a Felvidéken, a Délvidéken, és aki eszik abból a kenyérből, annak testét és lelkét átjárja az összetartozásnak az az élménye, ami megalapozza azt a reményünket, hogy egyszer majd minden magyar együtt kiáltja augusztus huszadikán: Boldog születésnapot, Magyarország! 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Ráég Amerikára Guantánamo

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.