A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Csapatkivonás Moldáviából

1999. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország az isztambuli EBESZ-csúcson tegnap kiadott záróközleményben vállalta, hogy 2002 végéig kivonja Moldovában állomásozó csapatait. Oroszország és Grúzia eközben megállapodott, hogy Moszkva csökkenti a Grúziában állomásoztatott orosz fegyveres erők számát.A közleményben üdvözlik „az Orosz Föderáció kötelezettségvállalását, hogy 2002 végéig kivonja erőit Moldova területéről”. Még a határidő lejárta előtt, 2001 végéig visszavonják, vagy megsemmisítik a Moldovában tartott fegyverzetnek azt a részét, amely túllépi az európai hagyományos erők korlátozásáról szóló, most módosított szerződés (CFE) előírásait. Moldova az utolsó olyan állam, ahol a helyi vezetők ellenkezése dacára orosz katonaság állomásozik – jegyzi meg az AFP, és emlékeztet arra, hogy e csapatok a Dnyeszter mellékén élő orosz kisebbség gyakorlati önállóságát biztosítják. Az akkoriban Alek-szander Lebegy tábornok parancsnoksága alatt álló 14. hadsereg 1992-ben be is avatkozott a moldovai központi kormány és az orosz szakadárok harcába, az utóbbiak oldalán. Moldova alkotmánya tiltja idegen csapatok állomásoztatását területén. A Moszkvával folytatott eddigi tárgyalásokon az orosz fél a 2005-öt ajánlotta fel a kivonulás dátumául. Az EBESZ csütörtökön bejelentette, hogy kész fedezni az orosz haderő kivonásának költségeit. Oroszország és Grúzia tegnap megállapodott, hogy csökkenti a grúz földön állomásoztatott orosz fegyveres erőket. Isztambulban, az EBESZ csúcsértekezletén részt vevő orosz és grúz diplomaták közös közleményben jelentették be a megállapodást, amely az európai hagyományos erőkről szóló egyezmény módosításához kapcsolódik. Oroszország azt vállalta, hogy 2000. december 31. után legfeljebb 153 tankot, 241 páncélozott harcjárművet és 140 tüzérségi eszközt tart a Csecsenfölddel határos Grúziában, és négy támaszpontja közül kettőt – Gudauta és Vaziani – felszámol. Tbiliszi belement abba, hogy két másik támaszponton – Batumi és Akhalkalaki – ideiglenesen tovább állomásozzanak orosz csapatok. Az ő jövőjükről 2000-ben újabb tárgyalásokat kezdenek a felek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.