Harmadszorra lejátszották

N.
1999. 11. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

UTE–MTK 1-1 (1-1)Megyeri út, 1500 néző, vezette: Szabó Zs.UTE: Bíró – Kovács B., Kiskapusi, Szlezák, Lőw – Jenei, Pető, Tokody, Szélesi – Kopunovics, Terjék.MTK: Babos – Fehér, Kuttor, Komlósi, Elek – Erős, Halmai, Szamosi (Buzsáki, 23.) – Kenesei (Egressy, 83.), Illés, Madar. Gólszerzők: Terjék (6.), Illés (24.). Kiállítva: Buzsáki (74.), Halmai (90.).Ha futballszakmai tétje nem is, lélektani jelentősége azonban volt a tegnap háromszori halasztás után végre lejátszott Újpest–MTK bajnoki mérkőzésnek. Mégpedig a kékek számára, merthogy az MTK még nem állt a tabella élén, csupán rendíthetetlenül üldözi a listavezető, s a sorozatban 14 találkozón vereséget nem szenvedő Dunaferrt. Igaz, a helycserére tegnap sem volt esély, hiszen a Dunaújváros hétfő este Győrben 4-2-re verte az ETO-t, s ezzel 32-re növelte pontjai számát és „plusz 23-ra” gólkülönbségét. A meccs előttig 29 pontot gyűjtött MTK viszont az Újpest elleni összecsapásig csak 15 góllal lőtt többet annál, mint amennyit kapott, így csak akkor lett volna esélye az első helyre lépni, ha kilenccel veri a lilákat. S bár a két csapat tudása, jelenlegi játékereje között nagy a különbség – nem beszélve arról, hogy a lilák edzője, Glázer Róbert tíz játékosára nem számíthatott –, ilyen arányú győzelmet nem várhattunk az MTK-tól. Nos, ez nem is következett be, sőt a vendégsiker is elmaradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.