A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kepes krónikája

Farkas Tímea
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol volt, hol nem volt egyszer egy riporter. Pályafutását a rádió-ban kezdte, majd a királyi televíziónál folytatta. Immáron egy esztendeje annak, hogy nem találkoztunk vele sem rádiós, sem televíziós csatornán. Többek között azért, mert tőle szokatlan produkcióval kívánta meglepni a nagyérdeműt: könyvet írt. Öt esztendővel ezelőtt indította útjára még a Magyar Televízióban népszerű tévéműsorát azzal a céllal, hogy „lássuk, mi történik, ha a képernyőn négy ember úgy beszélget, ahogyan baráti társaságban szoktunk a vacsora romjai fölött” – írja Kepes András Desszert című műsoráról tegnap megjelent és bemutatott könyvének, a Kepes Krónika, avagy Beszélgetések előszavában. A közel háromszáznegyven oldalas könyv a mintegy hetven adást megélt Desszert huszonöt beszélgetését tartalmazza. Újra megelevenednek a hajdani asztal köré invitált vendégek vallomásai, ismét átélhetjük, hogy miként tudnak a különböző kultúrákból, társadalmi rétegekből, ellentétes világnézetű emberek vállalt különbözőségükben szót érteni. „Mert a legnagyobb dolog mégiscsak az – hivatkozik Freudra a szerző –, hogy két ember szót tud érteni egymással.” A Beszélgetések az utóbbi tíz esztendő – a riporter önálló műsorainak, az Apropónak és a Desszertnek – készülő krónikájának első része. Néhány hónap múlva jelenik meg a Történetek, többek között a húszgyerekes Lukács családról, a dalai lámáról, a magyar származású Éhes Farkasról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.