A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Leszavazták a kormányt

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőgazdasági bizottságban a kisgazdák és a szocialisták együtt szavaztak meg olyan költségvetési módosító indítványt, amely növelné a jövő évi agrártámogatások összegét. Eközben több bizottság is elutasította a kötelező kamarai tagság eltörlésére vonatkozó kormány-előterjesztést.Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tegnapi ülésén – a kormány elutasító álláspontjával szemben – támogatást kapott az az MSZP-s indítvány, amely a jövő évi költségvetési javaslatban 47 milliárd forinttal megnövelné az agrártámogatásokra fordítható összeget. A javaslatra igennel szavaztak a szocialista, a kisgazda és a szabad demokrata képviselők. (A kormány kedden elutasította az agrártárca 413 milliárd forintos költségvetési igényét.) A szocialisták és a kisgazdák tegnapi együtt szavazását Csatári József (FKGP) és Orosz Sándor (MSZP) úgy kommentálták, hogy az szakmai voksolás volt. Csatári József kifejtette, hogy szerinte a bizottságban történtek nem okoznak koalíciós feszültséget, mert a nagyobbik kormánypárt képviselői is belátják majd, hogy a vidékiek számára többlettámogatást kell juttatni. – A gazdasági kamarákról szóló törvényjavaslatot alkalmatlannak találta az általános vitára az Országgyűlés gazdasági bizottsága. A testület 12 nem, öt tartózkodás és 9 igen szavazat mellett utasította el az Országgyűlés elé terjesztett javaslatot. A kötelező kamarai tagság eltörlését az MSZP, az SZDSZ és az MDF mellett fideszes képviselők is elutasították. Az ülésen elhangzott indítványok szerint a kötelező kamarai tagság megtartása mellett a tagdíjfizetési kötelezettség megszüntetését engedélyeznék egy meghatározott értékhatárig. A költségvetési bizottság szintén leszavazta a kormány törvényjavaslatát. Ellenzéki képviselők alkotmányossági aggályaikat fejezték ki a törvényjavaslattal szemben, Szekeres Imre, a bizottság MSZP-s elnöke kártékonynak nevezte az előterjesztést, amely véleménye szerint a kamarai rendszer szétverését jelenti. Font Sándor (MDF) kijelentette: nem látja, hogy a kormánynak mi a szándéka a kamarákkal. A kormánypárti politikus a kötelező tagdíjfizetés eltörlésével egyetértett ugyan, de a kötelező tagság megszüntetését nem támogatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.