A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Marad a gyanú

Villányi Károly
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megfigyelési ügyet vizsgáló parlamenti bizottság tegnap a koalíciós pártok, valamint a MIÉP támogatásával elfogadta a Kosztolányi Dénes (Fidesz) által készített jelentéstervezetet, amelyet a Napi Magyarország tegnapi számában már ismertetett. A dokumentumot az MSZP és az SZDSZ képviselői teljes egészében elfogadhatatlannak tartották. A jelentés megszavazásával – ha azt a parlament is elfogadja – a bizottság vizsgálat elrendelésére kérte fel a legfőbb ügyészt.A kormánypártok szerint egyértelműen bizonyított, hogy Pokorni Zoltán (Fidesz) ellen közpénzek felhasználásával, kompromittáló célzattal adatgyűjtés folyt. A koalíciós hozzászólók úgy ítélték meg, hogy a többi megfigyelés csupán a gyanú szintjén maradt, mivel a bizottság rendelkezésére álló „csökött” technikai feltételek azok egyértelmű bizonyítását nem tették lehetővé. Ennek a hiányosságnak tudták be azt is, hogy Czégé Zsuzsát, a Xénia-láz volt producerét, valamint Somogyi Tamást, Nikolits István egykori titokminiszter hivatalvezetőjét a testületnek nem sikerült meghallgatnia. Véleményük szerint a jelentéstervezetben kezdeményezett ügyészi vizsgálat bizonyíthatja majd a többi adatgyűjtés tényét is.– Ez a jelentés az Országgyűlés szégyenfoltja, amelynek az a célja, hogy politikai erőfölénnyel igazolja a miniszterelnök korábbi állításait – fogalmazott Keleti György, a testület szocialista alelnöke. A politikus szerint a tervezet alkalmatlan a testület munkájának lezárására. Közölte, hogy a dokumentumot módosításokkal sem lehet elfogadhatóvá tenni. Keleti hangsúlyozta: semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Pokorni Zoltánon kívül mások megfigyelésére is megbízást adtak volna. Szerinte ebben az ügyben sem bizonyítható, hogy az adatgyűjtést törvénytelenül és közpénzek felhasználásával végezték. A honatya vitába szállt azzal a megállapítással is, hogy a feltehetően titkosszolgálati fedőcégként működő Pinpoint Kft. törvénytelen adatgyűjtést végzett. A szocialista Vancsik Zoltán egyenesen „förmedvénynek” minősítette az anyagot. Az SZDSZ és az MSZP azt is kifogásolta, hogy az elfogadott ügyrend ellenére az elnök és az alelnök nem közösen készítette el a tervezetet, Keleti György csak csütörtökön konzultált Kosztolányi Dénessel, a testület fideszes elnökével a jelentésről, amelyben nem szerepelnek a kisebbségi észrevételek. Kosztolányi azzal érvelt: a péntek reggeli határidőig egyetlen írásbeli ellenzéki módosító javaslat sem érkezett hozzá. Kosztolányi Dénes az ülés után tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a márciusban megalakult vizsgálóbizottság jól tárta fel a tavaly augusztusi miniszterelnöki bejelentés hátterét. Az elnök szerint az ellenzék el akarta húzni a bizottság munkáját. Kiemelte: annak ellenére, hogy a Xénia-láz kétségkívül MSZP-közeli mozgalom volt, a szocialista pártnak nem kellett volna magára vennie a titkos és törvénytelen megfigyelésekkel kapcsolatos vádat. A bizottság jelentését a parlamentnek kell megtárgyalnia és elfogadnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.