A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pazarló megyei vezetés

Bálint József
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők tiszteletdíja egyáltalán nem irigylésre méltó a Csongrád megyei önkormányzatnál, minthogy meghatározásakor, a Fidesz frakciójának javaslatára, önmérsékletet tanúsítottak a testület tagjai. Ezzel szemben a közgyűlés elnöke a szocialista és kisgazda-képviselők segédletével elérte azt, hogy évente kétszer vehet fel prémiumot, miközben az alelnökeit is megjutalmazza. Ám a megyei vezetésre jellemző pazarlás nem csupán ebben nyilvánul meg – hangzott el tegnap a Fidesz-MPP megyei képviselőcsoportjának sajtótájékoztatóján.Szabó Ádám frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi helyhatósági választások eredményeinek ismeretében javasolták az FKGP megyei vezetőinek, hogy hozzanak létre a kormányhoz hasonló koalíciót. Tárgyalópartnereik ezt a kezdeményezést elfogadták, sőt írásban is megerősítették, hogy együtt kívánnak működni a megyei közgyűlésben a Fidesszel. Ezt a megállapodást azonban gyorsan felrúgták, mert saját elnökjelöltet állítottak Frank József személyében, akit az MSZP frakciója is támogatott. Ettől kezdve már koalíciós partnernek lehetett tekinteni a két említett pártot, míg a Fidesz ellenzékbe kényszerült. A kisgazdák és a szocialisták szoros együttműködésével magyarázható, hogy a közgyűlés legutóbbi ülésén sikerült elfogadtatni azt a javaslatot is, amely szerint három helyett most már négy főállású alelnöke van a közgyűlésnek – mondta Szabó. Az MSZP-s Botka Lászlónak ugyanis megszűnt korábbi munkahelye, ezért a megye vezetői sebtében kreáltak neki egy újabbat. Itt jegyezzük meg, hogy az országban nincs még egy olyan megyei önkormányzat, amelynek négy főállású alelnöke lenne. Ami a prémiumokat illeti, Szabó szerint nem árt, ha a közvélemény tudja, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az őt megillető fizetésen és vezetői pótlékon kívül idén annyi pénzt vághat még zsebre jutalom címén, ami héthavi keresetének felel meg. Ez az alelnökökre is igaz. Kifogásként említette továbbá, hogy a megyénél egyáltalán nincsenek szabályozva a külföldi utak. A delegációk tagjainak összetételéről nem a testület, hanem az elnök dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.