A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Tragikus novemberi évforduló

1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– 1956. november 4-e a behódolás és a megtorlás korszakának kezdete volt. Nekünk ma el kell különíteni a hűséget az árulástól – hangsúlyozta ünnepi beszédében Bencze B. György, a főváros II. kerületének polgármestere azon a megemlékezésen, ahol Orbán Viktor miniszterelnök leleplezte az 1959-ben 18 évesen kivégzett Mansfeld Péter emléktábláját. Tegnap volt 43 éve, hogy a szovjet csapatok megindították a magyar forradalmat és szabadságharcot eltipró intervenciót.A Mansfeld Péter emlékének szentelt Medve utcai megemlékezésen Balázs Piri László, a TIB elnöke a hősi halált halt szabadságharcosról azt mondta: gyerek volt, de férfiként halt meg. Tíz éve miénk a szabadság, de az igazságtevés elmaradt. Az EU-ba tartunk, ahol hazánkkal ellentétben bíróság elé állítják a háborús bűnösöket. A miniszterelnök mellett koszorút helyezett el többek között Mansfeld László, a mártír testvére, az MDF, a MIÉP, a HM, valamint az MDNP képviselője is.Mint ismeretes, Mansfeld Péter 1956 egyik legtragikusabb sorsú hőse, akit kiskorúként börtönbe zártak államellenes összeesküvésért, majd nagykorúvá válása után, koholt vádak alapján 18 éves korában kivégezték. – Sírok felett állunk itt, szovjet harckocsik ágyútorka ásít mindegyik mögött, ez a sorsunk, magyar sors – mondta Regőczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai előtt tisztelgő központi megemlékezésen csütörtökön, a Nemzeti Sírkertben Budapesten. A 21-es parcella központi kopjafájánál tartott rövid beszédet követően, katonai tiszteletadás mellett, több magas rangú politikus helyezett el koszorút az áldozatok emlékművénél. A koszorúzók között volt Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Kövér László titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, Demeter Ervin államtitkár, Homoki János honvédelmi államtitkár, valamint több társadalmi szervezet képviselője is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.