A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vitás Ferencvárosi tervek

1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két általános iskola bezárásáról, majd összevonásáról tárgyal ma a főváros IX. kerületének baloldali többségű képviselő-testülete. Tirts Tamás, a kerület fideszes országgyűlési képviselője, illetve a megszüntetésre ítélt Lenhossék utcai iskola pedagógusai tiltakoznak az előterjesztés ellen, amelyet csak tegnap este ismertettek az érintett szülőkkel.– A ferencvárosi Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a kerület szocialista–szabad demokrata vezetése puccsszerűen vonná össze a nagy hagyományú Lenhossék utcai általános iskolát és a néhány éves múltú, három épületben működő Ferencvárosi Alternatív Általános és Szakiskolát – mondta el tegnapi tájékoztatóján Tirts Tamás. A fideszes politikus szerint a városrészben eddig nem volt iskolabezárás – szakmai koncepció, valamint megalapozott gazdaságossági számítások nélkül ezt most sem lehet megtenni. A kerület polgári pártjai ezért a mai ülésen a téma elnapolását kezdeményezik. Hozzátette: a javaslatot hivatalosan Fölk B. Zoltán fideszes alpolgármester terjeszti elő, ám őt erre az MSZP-s többségű testület kötelezte. – Az ügyre jellemző, hogy a szülőket a döntés előtt egy nappal tájékoztatják a polgármesteri hivatal illetékesei, akik javaslatukban figyelmen kívül hagyták a nevelőtestület tiltakozását – fogalmazott Sivók Zoltán, a hatszáz férőhelyes Lenhossék utcai iskola igazgatóhelyettese. Elmondta: igaz, hogy a nagy tantermekkel és három tornateremmel ellátott intézménybe mintegy háromszázötven diák jár, azonban 70-80 százalékuk cigány családból származik. Az intézmény pedagógiai programjában megvalósították a többség és a kisebbség integrációját, és ezt az országosan egyedülálló iskolát veszélyezteti, ha összevonják a zömmel deviáns gyermekeket oktató alternatív iskolával. Ha az önkormányzat tervei megvalósulnak, egy színtiszta cigány gimnázium alakulhat ki itt – tette hozzá az igazgatóhelyettes, aki a cigány kisebbségi önkormányzathoz hasonlóan elutasítja az elkülönítés programját. Pál Tibor szociális ügyekkel foglalkozó szocialista alpolgármester nem érti a tiltakozókat, hiszen a „Közép-Ferencváros oktatási-nevelési koncepcióját” a polgári pártok által támogatott alpolgármestertársa terjeszti elő. Hangsúlyozta: pedagógusokat nem küldenének el, és az osztályok száma sem csökkenne. Pál úgy tudja: a szülők jelentős része nem ellenzi, hogy a két iskolából egyet „csináljanak”, és erről más fórumokon is értesülhettek. A tegnapi értekezlet csupán összefoglalja a ma tárgyalandó javaslat lényegét – tette hozzá. Az alpolgármester szerint az utóbbi években kiépült a városrész szociális ellátóhálózata, most azonban az oktatást kell megerősíteni. Bézsenyi Ákos, az oktatási bizottság ugyancsak MSZP-s elnöke cáfolta, hogy cigány gimnáziumot hoznának létre. Szerinte javaslatukba beépítették a kisebbségi önkormányzat felvetését a hátrányos helyzetű gyermekek érettségiztetési lehetőségéről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.