időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Nagy Csonttörő János legyőzte Chacon-t

MNO
2003.10.26. 08:07

Kilenc meneten át egy igazán magas színvonalú ökölvívó találkozót vívott egymásssal Nagy Csonttörő János és Juan Pablo Chacón a WBO-kisvilágbajnoki címmérkőzésén – írja az uno.hu.

Az első három menetben némi fölényben bokszolt Csonttörő János, aztán jöttek Chacon menetei, főképp testre mért ütései tűntek veszélyesnek, illetve Nagy János orrvérzése is aggasztotta az érte szorítókat.

Aztán a 10. menet második percében váratlanul félbeszakadt a találkozó. Nagy ugyanis előbb a combján, majd legféltettebb testrészén találta el az argentin ökölvívót egy igencsak ártatlannak tűnő szituációban, szinte minimális erőátvitellel.

Chacón ezt követően a földre rogyott, a szabályok szerint, mivel vitatott, de egyáltalán nem szándékos mélyütésről lehetett csak szó, így öt perce volt, hogy rendbehozza magát és folytassa a küzdelmet.

Ám az argentinon látszott, hogy cseppet sem akar már bokszolni, így egy eléggé komikus szimulációba fulladt a találkozó, amelyben maximálisan partnerei voltak edzői is, hiszen hosszú percekig, már-már tettlegességig fajuló módon reklamáltak a ringben.

Mire végül a szabályok értelmében (ha az öt perces technikai szünet után nem tud visszatérni a versenyző, akkor technikai K.O.-t kell ellene ítélni) Csonttörő János kiütéses győzelmét hirdette ki a vezetőbíró, aki egyáltalán nem ítélte mélyütésnek a történteket.

Ezzel Nagy Csonttörő János megvédte kisvilágbajnoki címét azzal a Chaconnal szemben, aki két és fél esztendővel ezelőtt Budapesten elvette Kovács „Kokó„ István világbajnoki övét. (uno.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.