A liberális demokrácia felszámolja azt az alapot is, amelyen létezik

Nemcsak Magyarország, az egész civilizáció egyfajta szellemi-erkölcsi válságban van – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a keresztény civil szervezetek negyedik országos fórumán szerdán a Parlamentben.

MNO
2011. 04. 06. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint az egész világ problémája, hogy az a liberális demokrácia, ami ma van, szisztematikusan és intézményesen tagadja, támadja a tradicionális értékeket. Ezzel a társadalmi romboláson túl, önpusztító módon azt az alapot is felszámolja, amelyen ő maga is létezik – emelte ki a politikus hozzátéve: azzal, hogy a családokat rombolják, az egész társadalom működésének alapjait rombolják.

Semjén Zsolt azt ítéli igazi problémának, hogy a bűnt erénynek, a rosszat jónak próbálják beállítani, és „a bűnből való kiszabadulás lehetőségét teszik sok esetben irreálissá”. Utalva az őszödi beszédre azt mondta, bizonyos körök számára meghatározó értelmiségiek óriási bűvészmutatványt mutattak be arról, hogy a hazugságbeszéd az igazság. Ennek a következménye az, hogy nem válik világossá a társadalom számára, hogy mi a rossz és a mi a jó – mutatott rá.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese a kereskedelmi médiumok műsorán futó valóságshow-kban megjelenő rossz példaképekről is beszélt, amelyeknek, mint mondta, szintén negatív, társadalompusztító hatásuk van. Nem megkerülhető ezért az állam felelőssége, hogy a médiában mit enged bemutatni – hangsúlyozta.

Semjén Zsolt azt mondta, nem vonja kétségbe, hogy a befektetőknek joguk van beruházni a médiumokba, hasonlóképpen, mint a „műanyaglavór-gyártásba”. Ugyanakkor a minél nagyobb profit érdekében – mivel a reklámidő sem növelhető a végtelenségig – a nézettség bármi áron való növeléséért a legaberráltabb és legsötétebb dolgokat mutatják be a leggátlástalanabb módon – fejtette ki. Az állam szerepe itt jelenik meg – folytatta, s leszögezte: ki kell mondani a társadalom védelmében bizonyos dolgok esetében, hogy „ezt már nem”.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője azt mondta, hogy a társadalmi és gazdasági megújulásnak, amelyre Magyarország lehetőséget kapott, része az etikus magatartás is. Ezt elsősorban neveléssel, a média megfelelő szerepének gyakorlásával és a családok megerősítésével lehet szolgálni – fogalmazott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.