Magyar sport napja: átadták az életműdíjakat

Magyar Sportért Életműdíjat vehetett át Horváth Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportágfejlesztési alelnöke, valamint Kiss Antal atléta és Melis Antal evezős pénteken a magyar sport napja alkalmából a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (Nefmi) rendezett ünnepségen.

MNO
2011. 05. 06. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen Réthelyi Miklós miniszter, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Szekeres Pál, a Nefmi helyettes államtitkára és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az életműdíjak mellett a Magyar Sportért Díj első, második és harmadik fokozatával tüntetett ki további 24 sportvezetőt, sportszakembert és sportolót.

A Magyar Sportért Díj első fokozatát kapta többek között Takács István, a XX. század legjobb súlyemelőjének választott Takács Mária és a magyar női súlyemelés egyetlen összetett világbajnoka, Takács Erika edző-édesapja, a kitüntetés második fokozatát pedig – mások mellett – Szojka Ferenc labdarúgó és Saly Ferenc versenybíró, a Budapesti Kajak-Kenu Szövetség korábbi főtitkára vehette át.

„Magyarország mindig is a világ legeredményesebb nemzetei közé tartozott a sportban, függetlenül az éppen aktuális körülményektől – fogalmazott köszöntőjében Réthelyi Miklós. – A sport legfontosabb szerepe azonban továbbra is az egészségmegőrzés, legfőbb célunk pedig az, hogy ne csak sportnemzet, de sportoló nemzet is legyünk.”

A magyar sport napját 2000 óta ünneplik meg országszerte május 6-án, mivel a MAC 136 éve ezen a napon rendezte meg az első szabadtéri sportviadalt, amelyen atlétikában és ökölvívásban mérték össze tudásukat a versenyzők.

A pénteki ünnepség 18 órakor folytatódik a Szabadság téren, ahol Czene Attila és Borkai Zsolt megkoszorúzza a 2000-ben felállított MAC-emlékművet, amelyet a hajdani első európai szabadtéri atlétikai verseny színhelyén helyeztek el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.