4,22 millió dolláros gyémánt koronázta meg az árverést

Közel 12 millió dolláros (2,21 milliárd forintnak megfelelő) összbevétellel zárult a Christie’s nagy érdeklődéssel kísért New York-i ékszerárverése, amelyet egy több mint 46 karátos gyémánt koronázott meg. A különlegesség 4,22 millió dollárért talált gazdára.

MNO
2011. 06. 15. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ahogy vártuk, a különleges darabok magas áron keltek el, mint ahogy ezt az ovális fehér gyémánt is mutatja” – értékelt Rahul Kadakia, az aukciósház ékszerszakértője, aki megjegyezte, a 4,22 millió dolláros (778,5 millió forintnak megfelelő) ár jelentette az árverés csúcsát. A platinagyűrűbe foglalt, 46,51 karátos gyémánt a várt 2,5-3,5 millió dollárnál magasabb áron talált vevőre. A Christie’s így összességében 231,5 dolláros bevételt könyvelhetett el ékszerárverési sorozatával, amely Genfben, Hongkongban és Londonban is látványos sikert hozott.

Eredményei révén a Christie’s továbbra is tartja vezető helyét az ékszeraukciók világában, az idei tavasz volt a legerősebb a ház történetében – mutatott rá Kadakia. A patinás Christie’s 18 éve töretlenül uralja az ékszerliciteket. A New York-i árverésen egymillió dollár feletti áron, 1,31 millióért talált gazdára egy 10 karátos, körte alakú gyémánt, amely szintén platinafoglalatban pihen két kisebb gyémánttal kiegészítve. Az árverésen nagy érdeklődés kísérte a kisebb sárga és fehér gyémántokat is, egy függőért 722 500, egy-egy gyűrűért 458 500, illetve 434 500 dollárt adtak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.