A szervezett bűnözés elleni harcról szól az uniós kézikönyv

A magyar EU-elnökség kezdeményezésére uniós kézikönyvet állítottak össze a szervezett bűnözés elleni harcról, a tagországban leginkább bevált bűnüldözői eljárásmódokról, az úgynevezett legjobb gyakorlatokról – közölte csütörtökön Luxembourgban Pintér Sándor.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/789746" target="_blank"><strong>• Pintér siettetné, a hollandok halasztanák a schengeni bővítést</strong></a>

MNO
2011. 06. 09. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar belügyminiszter a nap folyamán utolsó alkalommal elnökölt a tagországok belügyminisztereinek tanácskozásán. A záró sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kézikönyv összeállításához Magyarország mellett számos uniós tagország, illetve igazságügyi, rendészeti tevékenységgel foglalkozó uniós szerv járult hozzá, ismertetve azokat az eseteket, illetve megoldási módokat, nyomozati eljárásokat, amelyek vélhetőleg mások által is hasznosíthatók.

A mintegy 140 oldalas könyv külön-külön fejezetet szentel a kábítószeres bűnözésnek, az emberkereskedelemnek, a pénzhamisításnak, az adócsalásnak és pénzmosásnak, a hamisított termékek csempészetének, a korrupciónak, a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknek, a számítógépes bűnözésnek, illetve a környezetkárosító bűncselekményeknek.

Pintér Sándor elmondta, hogy a tervek szerint folyamatosan bővítik, frissítik majd a kézikönyv tartalmát, hogy az illetékes európai szakemberek megismerkedhessenek a mindenkori legjobb gyakorlatokkal a szervezett bűnözés elleni küzdelem terén. A következő, lengyel EU-elnökség ígéretet is tett arra, hogy továbbviszi ezt a tevékenységet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.