Az etikus alkotó nem fordul el korának gondjaitól

A 82. Ünnepi Könyvhét záróakkordja volt L. Simon László József Attila-díjas írónak a könyvbemutatója. Az országgyűlési képviselő és a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke hétfőn, június 6-án este a Magyar Írószövetségben mutatta be művét.

2011. 06. 07. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az irodalom házában több mint százan jelentek meg, s ahogy a könyvheti tudósításokból is kiderült, sokan vásárolták meg a Vörösmarty téren június 2-6-ig a Ráció Kiadó gondozásában megjelent Személyes történelem című esszékötetet. A könyvpremiert mozgalmassá tette az élet, L. Simon Lászlónak a találkozó legelején be kellett rohannia a Parlamentbe szavazni, ahonnan rövid időn belül visszatért, de ahogy elmondta, nem kapott egész estés kimenőt. A forró hangulatú, sikeres est után újra visszasietett a Tisztelt Házba dolgozni.

A kötet erényeit Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, Tellér Gyula író, műfordító, szociológus, Lajtai László, a Ráció Kiadó igazgatója méltatta.

A jeles költő találóan Személyes történelem címmel adta ki az utóbbi három esztendő során keletkezett esszépublicisztikáit. Az érzékeny költő kamerájával közelít az újjászülető Magyarország, a nagy haza, a dajkáló táj, a kis haza, Székesfehérvár, a Velencei-tó és környéke gondjaihoz, a családhoz, íróbarátokhoz, például a nemrégiben hatvanadik születésnapját ünneplő Ambrus Lajoshoz. Megindító A Stixen túlra címet viselő fejezet, amelyben csodálatos emberekre, eltávozott írótársakra emlékezik, többek között Mátis Líviára, aki sikeressé tette a Kortárs Könyvkiadót egy olyan korszakban, amikor az olvasás kimenni látszik a divatból.

Az új könyv is igazolja, hogy L. Simon László költői, esszéírói, politikusi magatartása egymással összehangolt és következetes, bizonyítja, hogy az igazán hiteles és erkölcsös alkotó nem fordulhat el nemzetének, korának gondjaitól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.