Digitális lesz a Harry Potter-könyvsorozat

Hozzáférhetővé válik a Harry Potter-univerzum digitálisan is: J. K. Rowling, a regényfolyam írója csütörtökön jelentette be Londonban, hogy októbertől kapható lesz a varázslótanonc kalandjainak e-könyv változata.<br /><br />

MNO
2011. 06. 23. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar nyelvű e-könyv változat is készül a Harry Potter-regényekből – mondta az Animus Kiadó vezetője

A Harry Potter-könyveket magyar nyelven megjelentető Animus Kiadó igazgatója, Balázs István az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a honlapon a magyar fordítás digitális változata is elérhető lesz. Emlékeztetett arra, hogy mindenféle digitális változat jogát magánál tartotta az írónő, ezért kerülhet az összes fordítás e-könyv változata egyetlen oldalra.

(MTI)


A hét kötet hangoskönyv és e-könyv formátumban is megjelenik számos nyelven. A digitális változatot a Pottermore.com honlapon forgalmazzák majd.

Az írónő hangsúlyozta: egyfelől a technikai haladás miatt elkerülhetetlennek látta a Potter-kalandok digitális megjelentetését, másfelől arra számít, hogy az új média közvetítésével még több olvasóhoz juthat el.

A Pottermore.com oldalon olyan új elemek is megjelennek majd, amelyek a regény szereplőivel és helyszíneivel kapcsolatban az anyaggyűjtés során felhalmozódtak – árulta el Rowling. Az interaktív honlap új lehetőséget kínál a Potter-univerzum rajongóinak a hőssel való találkozásra és a játékra. A site ugyanis számítógépes játékot, közösségi oldalt és online boltot is kínál a látogatóknak, akik július 31-től léphetnek be virtuálisan a Pottermore.com kapuján. Rowling ugyanakkor a sajtótájékoztatón ismételten leszögezte, hogy nincs szándékában nyolcadik kötettel megtoldani a regényfolyamot.

A regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte. A Potter-könyvek nyomán született filmsorozat befejező része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész július 15-én kerül a magyar mozikba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.