Lesz minden, mi szem-szájnak ingere

Székely díszkapu felavatásával, térzenével, komoly- és könnyűzenei koncertekkel ünneplik a város napját Keszthelyen a hét végén.

MNO
2011. 06. 02. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton kezdődő kétnapos rendezvénysorozatra lengyel és erdélyi vendégeket is várnak.

Szombaton a lengyel fúvósok térzenéjétől lesz hangos a sétálóutca, ahol felavatják a tértextileket, amelyek egész nyáron át a Balaton-parti belvárost díszítik majd. A képviselő-testület ünnepi ülésén átnyújtják az önkormányzat által alapított városi díjakat és kitüntetéseket, majd az eddigi baráti együttműködést megerősítve testvérvárosi szerződést ír alá Keszthely és a lengyel Stary Sacz. Másnap jelképes átadási ceremóniára is sor kerül a Balaton-parton, amivel azt kívánják szimbolizálni, hogy az Európai Unió soros elnökségében Lengyelország követi a magyarokat.

A trianoni békediktátum évfordulójára rendezett emlékünnepségen avatják fel a civil összefogással és lakossági adományokkal elkészült székely motívumos díszkaput a Helikon parkban. Az ünnepségre Keszthely erdélyi testvérvárosából, Székelyudvarhelyről is érkeznek vendégek.

Vasárnap vidám hangulatban, térzenével, Marót Viki és zenekara koncertjével, Balaton-parti utcabállal folytatódik a rendezvény. A Balatoni Múzeumban Kós Károly néprajzi grafikáiból nyílik kiállítás. A sportkedvelők két program közül választhatnak: a városi sakkbajnokságot szombaton rendezik meg a Festetics-kastélyban, vasárnap maratoni futóversenyzők állnak rajthoz.

A Balatoni Hajózási Zrt. városnapi ajándékként vasárnap kedvezményes áron várja sétahajózásra a keszthelyieket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.