Nemzetközi művésztelep Győrben

Megnyílt hétfőn Győrött a nemzetközi művésztelep, amelynek háromhetes programján magyar, osztrák, lengyel, szlovák, cseh és ausztrál képzőművészek vesznek részt.

MNO
2011. 07. 11. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grászli Bernadett, a szervező Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: egy hétig bekapcsolódik a munkába az Ausztráliában élő Adam Geczy, akinek a múlt hétvégén nyílt meg a Drakula-mítosszal foglalkozó kiállítása a Rába-parti városban. Rajta kívül még egy Ausztráliában tevékenykedő művész dolgozik majd a győri alkotóműhelyben.

A kortárs magyar képzőművészetet ezúttal Szalkai Károly festőművész, Somody Péter és Koppány Attila képzőművészek, Molnár Dóra Eszter és Pál Csaba grafikusművészek képviselik. Utóbbi visszatérő vendége a művésztelepnek, amelyet az idén 43. alkalommal rendeznek meg Győrött – közölte az igazgató.

A szomszédos Szlovákiából két grafikus, Ausztriából, Lengyelországból pedig egy-egy képzőművész lesz a művésztelep vendége – tette hozzá Grászli Bernadett.

A rendezők fiatal pályakezdőknek, művészjelölteknek is lehetőséget adnak képességeik kibontakoztatására, ezt jelzi, hogy két résztvevő még egyetemista, egyikük Budapesten, másikuk Pozsonyban tanul.

A művészek a grafikai műhelyben, a múzeum papírrestaurátor műhelyében és alkalmi festőműtermekben dolgoznak. Az alkotókkal a képzőművészetet kedvelő helyiek is megismerkedhetnek a művésztelep ideje alatt szervezett közönségtalálkozókon. A művésztelep hagyományosan kiállítással zárul, amely a Magyar Ispitában július 30-tól augusztus végéig lesz látogatható.

Grászli Bernadett szólt arról, hogy a művésztelep résztvevői egy-egy alkotást Győrben hagynak, ezek a művek a kortárs képzőművészeti gyűjteményt gyarapítják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.