időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Súlyos vádak a Group 4 ellen

Villányi Károly
2002.02.19. 00:00

Titokzatos pénzeltűnések, megmagyarázhatatlan elbocsátások, munkaügyi perek jellemzik a Group 4 Securitas Kft.-nél zajló eseményeket – jelentette ki lapunknak Csánics Sándor, az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Közölte: az őrző-védő cégnél rendszeresen tűntek el több millió forintot tartalmazó pénzeszsákok.

A kft. egyes munkatársait meg is gyanúsították az összegek ellopásával, ám mint később számos alkalommal kiderült, alaptalanul. – Az esetekről nyilvántartást vezetek, minden állításomat dokumentumokkal tudom alátámasztani – szögezte le kérdésünkre a szakszervezeti elnök. Hozzátette: a pénzeltűnésekre rendszerint rovancsoknál, hónapos késésekkel derült fény, ezt követően tettek feljelentést, a biztosító pedig fizetett.
Az érdekvédelmi szervezet elnöke nehezményezi, hogy a cégnél korábban poligráfot használtak a tolvaj lefülelése érdekében. Volt olyan eset, hogy a Group 4 munkatársáról – akit tízmillió forint ellopásával gyanúsítottak a vállalkozásnál – a hazugságvizsgálat során azt állapították meg, hogy körülbelül 30 ezer forintot tulajdoníthatott el. A poligráfot Csánics szerint törvénytelenül alkalmazták az őrző-védő társaságnál, amit 1999. végén jelzett is az állampolgári jogok országgyűlési biztosának, Gönczöl Katalinnak. – A panaszt még válaszra sem méltatták – fakadt ki az érdekvédelmi vezető.
Csánics egyébként azt tapasztalta: akiről a Group 4-nél kiderült, hogy tagja az általa vezetett szakszervezetnek, azt különféle okokra hivatkozva elküldik a cégtől. A volt munkatársak közül többen a munkaügyi bíróságtól várnak jogorvoslatot. Közölte továbbá, hogy a kft.-nél történő eseményekről a parlamenti pártok elnökeit is tájékoztatta, választ azonban csak Kovács Lászlótól (MSZP) kapott. A pártelnök levelében közölte vele, hogy az ügyet Molnár Gyula országgyűlési képviselőnek, a terület gazdájának továbbította. Molnár megkeresésünkre lapzártánkig nem reagált.
Kecskeméti Sándor, a Group 4 Securitas Kft. ügyvezetője közölte: nem nyilatkozik, Csánics pedig a bíróság előtt felel majd állításáért. Úgy tudjuk, a Group 4-nél Csánicsot notórius feljelentőnek tartják, akit a bosszú hajt, mivel korábban ő is a cég dolgozója volt, csak elbocsátották.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.