Korrigált a BUX

Több hete várta már a piac azt a korrekciót, ami a tegnapi kereskedés során a Budapesti Értéktőzsdén megjelent; a befektetők haszonrealizáló magatartása a BUX kurzusát 10 000 pont alá is nyomta, de a nap végére a tőzsde indikátora újból feltornázta magát a tízezres álomhatár fölé.

2004. 02. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BUX végül 10 011 pontos emelkedéssel zárt, ami 103,74 ponttal volt alacsonyabb, mint korábbi értéke. A magyar tőzsde beesését a vezető részvények gyengülése okozta, a legnagyobb zuhanást a Richter árfolyama jelezte. A gyógyszergyártó cég részvényei napközben 545 forintot is gyengültek, de zárásra a Richter-papírok 26 395 forinton állapodtak meg. Erőteljes áreséssel zárta a napot a Matáv és a Mol, de az OTP is.
A dráguló papírok közül kiemelendő az Econet és a Phylaxia. Az internetes társaság részvényei négy forinttal, az állategészség-ügyi cég papírjai egy forinttal drágultak. A brókerek zárás után azt nyilatkozták, hogy a BUX és ezzel együtt a vezető részvények trendjében bekövetkezett változást már megjósolták előre, a tegnapi irányváltás létrejöttét a BÉT-en befektetett tőke részleges kivonása mellett a nemzetközi parketteken tapasztalt negatív hangulat is indukálta. A brókerek azt is elmondták, hogy nem volt túl nagy aktivitás a piacon – 5,583 milliárd forintos forgalom –, mivel a komoly befektetők továbbra is tartják a papírokat, de egyes spekulánsoknak már megremegett a kezük.
Az európai piacokon a Deutsche Telekom felértékelése sem tudott pozitív hatást gyakorolni az árfolyamokra, a DT-t a JP Morgan értékelte 18 eurós szintre a jelenlegi 16 euróról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.