Terézvárosban nem oszlattak

Lesöpörték az asztalról a terézvárosi szocialisták azt az ellenzéki kezdeményezést, hogy a képviselő-testület oszlassa fel önmagát, miután már tizenhárom (köztük nyolc jelenlegi MSZP-s) képviselőt gyanúsít hűtlen kezeléssel a rendőrség egy 2004-es ingatlanpanama kapcsán.

2009. 02. 08. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz terézvárosi frakciója hiába kezdeményezte , hogy a képviselő-testület – tekintettel a nyolc jelenleg is aktív MSZP-s képviselő bűncselekménnyel való meggyanúsítására és rabosítására – oszlassa föl önmagát, a szocialista többség ezt nem támogatta. Azonban Kékesi Tibor távollétében a szocialisták nem voltak elegen ahhoz, hogy megszavazzák az ülés napirendjét, mivel ehhez a 24 fős testület többségének, 13 képviselőnek a szavazata kellett volna, de csak 12-en voksoltak igennel. Bár ezzel az ülést be kellett volna rekeszteni, Verók István (MSZP) polgármester mégis a folytatás mellett döntött, és zárt ülést rendelt el. Az ellenzék szerint a polgármester szabálytalanul járt el.
Hassay Zsófia, a Fidesz frakcióvezetője lemondásra szólította fel a súlyos bűncselekmény gyanújába keveredett szocialista politikusokat. Emlékeztetett, már tavaly is kezdeményezték egyszer a testület önfeloszlatását, mivel úgy gondolták, az egyik Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan körüli panama az utolsó csepp a pohárban. Ehhez képest azóta további nyolc Andrássy úti épület gyanús értékesítésére derült fény – mutatott rá. Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy az önkormányzat költségén közöltek le egy negyedoldalas hirdetést a Népszabadságban, amelyben az áll: a Fidesz nyomására történtek a gyanúsítások, holott ez képtelenség, és az ügyészség is határozottan cáfolta. Hassay Zsófia kiemelte: Verók István és gyanúsított szocialista társai nemcsak politikailag buktak meg, hanem erkölcsileg, emberileg is. Hatvani Csaba (MSZP) alpolgármester viszont azt állította: az ingatlaneladások teljesen jogszerűek voltak.
Érdekesség, hogy Rabin László SZDSZ-es alpolgármester is jelezte: támogatná a testület feloszlatását, mivel neki és pártjának is elege van a „zsákmányközpontú”, a „csókosokat” helyzetbe hozó politikából.
Ismert, eddig összesen tizenhárom gyanúsítottja van a terézvárosi ingatlanpanamának. Köztük Verók István szocialista polgármester, és további hét jelenlegi, és öt korábbi MSZP-s, illetve SZDSZ-es politikus. Verókot múlt pénteken hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, de a polgármester nem tett vallomást, szerinte az eljárás alaptalan és alkotmányellenes. A nyomozók szerint viszont bűncselekményt alapozhat meg az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan 2004-es elidegenítése. A Fidesz már több büntetőfeljelentést tett a kerületben folyó gyanús palotaértékesítések miatt. Eközben a szomszédos Erzsébetvárosban bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az ügyészség szerdán az ottani ingatlanügyben az önkormányzat gazdasági bizottságának SZDSZ-es elnökét, Gál Györgyöt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.