Havi kétmillió Bajnai Gordon fotóalbumáért

2010. 03. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havi bruttó kétmillió forintért készíthet fényképeket Bajnai Gordon miniszterelnökről január 29. és május 31. között a Déri és Társa Bt. – derül ki a kancellária honlapján nyilvánosságra hozott adatokból. A Magyar Narancs fotósaként ismert Déri Miklós cége a négy hónapi munkáért összesen 7,37 milliót vehet fel. A honlapon közölt adatok szerint a társaságnak el kell készítenie a kormányfő részvételével zajló események helyszíni fotódokumentációját, gondoskodnia kell az archiválásról és a papíralapú fotókkal kapcsolatos ügyintézésről.
Mint arról többször beszámoltunk, Déri Miklóst 2005 óta alkalmazza udvari fotósként a kancellária. Tavaly január és március között még Gyurcsány Ferencet fényképezte havi bruttó 1,7 milliós gázsiért, május és június között viszont már Bajnait, majdnem duplaannyiért, havi 2,84 millióért. 2005–2006-ban még „csupán” havi 1,2 milliót emésztett fel, hogy Gyurcsányt különböző rendezvényeken lefényképezze, és a fotókat archiválja.
Déri vállalkozása tavaly október és december között úgynevezett „vizuális tréningeket” is tarthatott Bajnainak és stábjának, hogy a miniszterelnököt felkészítsék a nyilvános szereplésekre. A szerződés szerint hetente legalább egy alkalommal, minimum egy órában tarthatott „vizuális tréninget” a miniszterelnöknek, Molnár Csaba kancelláriaminiszternek, Fadgyas Gábornak, a kormányfő szerepléseiért felelős szakállamtitkárnak, illetve apparátusának. Ezenfelül havi tíz alkalommal szövegesen kellett értékelnie a kormányfő médiaszerepléseit. A három hónapi munkáért több mint 700 ezer forintot kapott a cég.

Kitüntették, majd elküldték. Míg március 15-én a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át, addig tegnap váratlanul leváltották posztjáról Szetey Andrást, a Szegeden és környékén megjelenő Délmagyarország, s annak Csongrád megyei változata, a Délvilág főszerkesztőjét. Szammer István, a napilapokat kiadó Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója a távirati irodának azzal indokolta a lépést, hogy a cégvezetés és Szetey között feloldhatatlan véleménykülönbség volt a lap jövőjéről (Szetey Gábor volt államtitkár az érintett testvére – a szerk.).
Más újságírókat is kitüntettek március 15-én: Kálmán Olga, az ATV hírigazgató-főszerkesztője, Tóth Ákos, a Népszabadság belpolitikai rovatvezetője, valamint Simon Judit és Bod Tamás újságíró kapta az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány díjait. Az alapítvány résztulajdonosa a Népszabadságnak. A népszabadságos Tóth Ákos egyébként Táncsics Mihály-díjat is kapott a nemzeti ünnepen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.