Megfigyelték Vitézy Dávidot

Lenyomozták telefonjának híváslistáit, lakóhelyét felmérték, azaz megfigyelték az előző ciklusban Vitézy Dávidot, a nemrég létrehozott új fővárosi cég, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatóját – derült ki a Hír TV birtokába került dokumentumokból. A legújabb megfigyelési botrányról a televízió Célpont című műsora ad ma öszszefoglalót.

2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitézy Dávid megfigyelése azután kezdődött, hogy a végkielégítések és a gyanús tanácsadói szerződések ügyében belső vizsgálatokat kezdeményezett – közölte tegnap a Hír TV. A Demszky–Hagyó-korszak idején a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivőjeként, majd a BKV Fidesz által delegált felügyelőbizottsági tagjaként folyamatosan felhívta a figyelmet a visszaélésgyanús ügyekre. – Felháborító és ijesztő, hogy a várost korábban irányító pénzügyi és politikai körök milyen eszközöket használtak hatalmuk fenntartásához – reagált a történtekre Vitézy.
A BKK vezetőjét az elmúlt években, az MSZP–SZDSZ-es városvezetés idején többször is megkísérelték lejáratni. A Központi Nyomozó Főügyészségen a BKV-ügyben jelenleg is zajló nyomozás 21 gyanúsítottja közül Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes kommunikációs főtanácsadója, Horváth Éva és Regőczi Miklós, a közlekedési cég akkori vezérigazgató-helyettese levelezett is egymással a Fidesz és Vitézy lehetséges lejáratásáról. Mindez a lapunk által akkor nyilvánosságra hozott dokumentumokból derült ki, amelyeket egy DVD-n korábban a közlekedési cég „titokszobájában” őriztek. Egy BKV-sztrájk idején például a VEKE szóvivője egy közlekedési fórumon vett részt, előtte egy e-mailen Regőczi utalt arra, szólni kellene Burány Sándornak, az MSZP akkori budapesti elnökének, hogy Vitézy szítja a sztrájkot. Másnap Burány közleményben ítélte el a Fideszt, a BKV-s szakszervezetek egy része pedig a civil szervezetet támadta.
A BKV-botrány a Fidesz tavalyi feljelentéseit követően pattant ki, amikor a Magyar Nemzet beszámolt a házi őrizetben lévő, ugyancsak maffiabűntettel gyanúsított Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatója csaknem százmillió forintos végkielégítése, nyugdíjazása és további foglalkoztatása történetéről.
A büntetőeljárásban már csak a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, zsarolással és más bűncselekményekkel is gyanúsított Hagyó Miklós tölti előzetes letartóztatását, amelyet a napokban hosszabbítottak meg három hónappal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.