Színház Veszprémbenfél pénzből

Ötvenmillió forinttal kevesebb állami támogatással gazdálkodott a 2010/11. évadban a Pannon Várszínház. Vándorfi László, a kőszínházzá avanzsált veszprémi teátrum igazgatója a késő nyári évadzáró ülésen úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a költségvetési nehézségek ellenére is a művészeti munkára tudtak koncentrálni.

2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maroknyi, a műszakiakkal együtt harminchat fős társulattal kezdi a 2011/12-es évadot a Pannon Várszínház, amely a 2010-es naptári évben összesen 203, a 2010/11-esben pedig 194, benne 175 saját előadással örvendeztette meg közönségét. Példátlan, hogy egy ilyen kis létszámú társulat harminc előadást tart folyamatosan a repertoárján – mondta el Vándorfi László színidirektor a nyári előadások miatt augusztus közepén tartott évadzáró ülés sajtótájékoztatóján. A 2010/11-es évadban hat nagyszínházi, egy kamara- és egy gyerekdarab született. Ennyi önálló előadás kellett ahhoz, hogy a színház ne essen ki az államilag támogatott kőszínházak köréből.
– Az e nyári fesztiválokon együttesen 33 előadást tartottunk – folytatta Vándorfi. A 2011/12-es évadban a Lilomfi, a Játék a kastélyban, a Hajmeresztő, a Monte Cristo grófja és a Made in Hungária szerepel a kőszínházi műsorukon, Pilinszky Jánostól az Élőképeket mutatják be, műsorra tűzik a Weöres Sándor írásai ihletésére készült Psziché Night című zenés-táncos darabot, a Klamm háborúja című monodrámát, és az új évadban is felcsendülnek majd Cseh Tamás és Bereményi Géza „titkos dalai”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.