Lady Gaga és Merkel befolyása a világra

A Forbes szerint Angela Merkel a világ legbefolyásosabb asszonya – a német kancellár annak ellenére kapta meg a kitüntető címet, hogy Németországban egyre népszerűtlenebb. A listán egymás után sorakoznak az üzleti élet nálunk ismeretlen nagyjai, valamint az általunk is ismert művészek, akik többet tudtak az éneklésnél.

2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa egyik valódi világgazdasági óriásának első embereként kapta az elismerést Merkel. Állítólag ő az Európai Unió vezetője, s az ő képességétől függ az eurózóna gondjainak megoldása. Őt Hillary Clinton amerikai külügyminiszter követi, akit a magazin dicsér a közel-keleti forradalmak kezeléséért és a WikiLeaks-botrány ügyes kivédéséért. Harmadikként Dilma Rouseff brazil államfő került a listára, aki Latin-Amerika legfontosabb országának első embere. Különös szereplője az első tíznek a nyolcadik Michelle Obama, aki férje miatt van a legjobbak között, hiába népszerű, őt a first ladyket illető hagyományos rajongás emeli fel.
Az új kort jelzi, hogy a szociális hálózatok vezetői között is több nő van, aki a listára is felkerült. Sheryl Sandberg, a Facebook második embere a Forbesnál az ötödik lett, a Twitter mikroblog alelnöke, Katie Jacobs Stanton pedig az 56. A listán olyan hölgyeket is találunk, akik nem váltották aprópénzre tehetségüket, hanem szívós munkával egész birodalmat építettek ki maguk köré egy jó ötletből vagy elkötelezettségből. Lady Gaga amerikai énekesnő 2008 óta van jelen a popvilágban, ma már a 11. legbefolyásosabb. Oprah Winfrey tévés műsorvezető a 14., Angelina Jolie színésznő, az ENSZ jószolgálati nagykövete a 29., J. K. Rowling, a Harry Potter-regények szerzője a 61. lett a listán. Őt megelőzi Gisele Bündchen brazil szupermodell, s Ellen DeGeneres amerikai tévés műsorvezető is. A vitaműsorok ismert arcai és a tévés újságírók viszonylag szép számmal találhatók a listán, így Christiane Amanpour, az ABC sztárriportere a 44. lett.
Az első tíz kakukktojása talán a 4. helyre felkerült Indra Nooyi, aki a PepsiCo üdítőgyártó első embere. Az óriási vállalkozás éves költségvetése nagyjából Horvátországéhoz mérhető, az indiai származású, de amerikai állampolgárságú Nooyi feladata a lehető legnagyobb piaci részesedés kiharcolása. A 4. helyet úgy szerezte meg, hogy a Coca-Cola megelőzi népszerűségben a Pepsit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.