időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Több mint kétezer rászoruló család kap támogatást

HBI
2014.04.01. 13:36

Elindult a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány idei osztása.

Hegedűs Zsuzsa felidézte, hogy 2011-ben még 300 település 15 ezer 147 családdal, 2012-ben pedig 204 település 12 ezer 585 családdal jelentkezett az alapítványi támogatásra, a fordulat 2013-ban következett be, amikor 83 településen csak 7455 családot támogattak. Kiderült ugyanis, hogy ekkor már 90 ezren dolgoztak a korábbi támogatottak közül 8 órában közmunkásként, vagyis a 37 ezer rászoruló családból legalább 4-6 hónapot 1-2 felnőtt dolgozott.

A főtanácsadó hozzátette: az időközben bevezetett, a járulékokra is kiterjesztett adókedvezménnyel ez személyenként 64 ezer forint nettó jövedelmet jelent, ha ezt két családtag is kapta, kikerültek az alapítványi támogatottak köréből, hiszen csak azok a települések pályázhattak a támogatásra, ahol valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű család benne van a programban.

Hegedűs Zsuzsa arra is felhívta a figyelmet, hogy a rászoruló gyerekek óvodai-iskolai élelmezési fejkvótája az idén már 550 forintra emelkedett, ami lehetővé teszi, hogy a hét öt napján többszöri, megfelelő minőségű és vitamintartalmú élelmiszerhez jussanak. A programban érintett családok esetében az a legfontosabb, hogy a hétvégén is legyen főtt étel, ebben a miniháztájik, a szociális földprogram és a közmunkaprogramok segítenek – jegyezte meg a kuratórium elnöke.

Hegedűs Zsuzsa tájékoztatása szerint ezekben a napokban vetőmagot és malacokat osztanak, április végén kezdik meg a csirkét és kacsák osztását.

A balmazújvárosi kistérséghez tartozó Újszentmargita főterén kedden 38 malac talált gazdára, a Hit Gyülekezete pedig – amely Hegedűs Zsuzsa szerint az alapítvány egyik jelentős partnere – 87 rászoruló családnak osztott ki vetőmagcsomagot. A nap folyamán további három kistérségben osztanak adományt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.