Jelentős támogatás a telefonos lelkisegély-szolgálatoknak

A kormány évente 50 millió forintot biztosít a telefonos lelkisegély-szolgálatok szakmai és pénzügyi támogatására.

MNO
2014. 08. 06. 5:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: az Emmi mindig is kiemelt feladatának tekintette, hogy támogassa a telefonos lelkisegély- és krízisintervenciós szolgálatot, valamint a mentálhigiénés segítségnyújtást, ezzel együtt az egészségfejlesztő támogatást a fiatalok számára is. Kitért arra: a telefonos lelkisegítő-szolgálatok a nap 24 órájában önkéntesekkel végzik anonim és ingyenes tevékenységüket, amellyel kiegészítik az állam szociális és egészségügyi ellátórendszerét is.

„Tiszteletre méltó és egyre értékesebb azoknak az önkénteseknek a munkája, akik szabadidejükben vállalják, hogy lelki nehézségekkel küzdőknek segítenek” – fogalmazott az államtitkár. A telefonos lelkisegítő-szolgálatok szakmai és pénzügyi támogatására a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet biztosít évente 50 millió forintot – jelezte. Hozzátette: a kormány szorosan együttműködik a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal és a koncessziós társaságokkal a civil szervezetek működési feltételeinek javításán. Elérték, hogy a telefonos lelkisegély-szolgálatok részére jelentősen csökkenjenek a telefonos kiadások.

Az államtitkár tájékoztatott arról is, hogy a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül is évek óta biztosítanak pályázati forrásokat a telefonos lelkisegély-szolgálatok számára, ennek összege 2012 és 2014 között több mint 17 millió forint volt. Az anyagi támogatás mellett szakmai fórum működését is segítik, többek között a Hálózat az öngyilkosság-megelőzésért elnevezésű szakmai fórum tagjaként – közölte Rétvári Bence.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.