Illegális bevándorlókat utaztat a volt gárdakapitány?

Kiss Róbert: Az elfogás ténye valós.

MNO
2015. 07. 24. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napi Gazdaság közlése szerint az akcióról a nevek említése nélkül a TEK szerdán számolt be, amikor azt közölte a felderítési igazgatóság látókörébe került elkövetőket akkor érték tetten, amikor az illegális bevándorlókat utaztató páros éppen öt, Szíriából érkező bevándorlóval megállapodott a szállításukról.

A TEK azt írta: a két férfira azután csaptak le, hogy az elfogottak a felderítési igazgatóság látókörébe kerültek, mint akik anyagi ellenszolgáltatás fejében a szerb–magyar határszakaszon érkező bevándorlók országon belüli utazását szervezik. Kiss Róbertet – aki a büntetőeljárás tényét a Facebookon már aznap tudatta – és társát a Szegedi Rendőrkapitányságra szállították, és jogellenes tartózkodás segítésének elkövetésével gyanúsították meg.

Kiss Róbert pénteken a közösségi portálon azt írta: „Az elfogás ténye tényleg valós, amit a portálok leírtak, de azt már elfelejtették közölni, hogy az elfogáskor rajtam kívül az autóban senki nem tartózkodott.” Állítása szerint a „rend vezetése és állománya megunva a fél- és kevésbé hiteles információkat, pár ember bevonásával egy három részletben végrehajtandó tervezetet dolgozott ki a jelenlegi migráns helyzettel kapcsolatban”, ennek részeként utaztak a térségbe, ahol felmérték a migránsokat szállítókat, valamint a szállítási útvonalakat, azonban „senkit nem érdekelt a rendőrségen” az, amit kiderítettek.

A Terrorelhárítási Központ az MTI megkeresésére pénteken annyit közölt: nem vizsgálják az elfogott célszemélyek politikai hovatartozását, illetve nem adhatnak róluk személyes adatokat.

A Fidesz már reagált is a Napi Gazdaság cikkére. Mint írták, azonnali választ várnak Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől arra, hogy mióta üzletelnek jobbikosok a bevándorlókkal. A kormánypárt pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, „a lebukással mindenki számára világossá vált, miért nem ért egyet a szélsőséges párt a biztonsági határzár megépítésével, hiszen maga is hasznot húz a törvénytelen bevándorlásból”. Közölték továbbá, arra is választ várnak, hogy az üzletből mekkora összeg folyt a Jobbik pártkasszájába.

A Jobbik válaszul szintén közleményt adott ki. Ebben úgy fogalmaztak, hogy köztudott, hogy Kiss Róbert évek óta eltávolodott a Jobbiktól, „sőt több forrás szerint egy volt országgyűlési képviselőnkkel együtt a Fidesz első számú kihívójának számító Jobbik gyengítése céljából szervezkedésbe kezdett. Egyes hírek szerint e szervezkedésben rész vevők kapcsolatban állhatnak Czomba Sándor államtitkárral is.” A Jobbik így azt kérdezi: „van-e fideszes pénz a migránsok utaztatása mögött? Netán a lefoglalt euróknak van-e közük a pénzhamisításon kapott fideszes Veress Áronhoz? Vajon a korrupt Fidesz épp az embercsempészek védelme érdekében nem hajlandó ismét a Jobbik által régóta szorgalmazott határzár mellett működő önálló határőrséget felállítani?”

Az MSZP szerint az embercsempészettel vádolt Kiss Róbert ügye ismét rávilágít, hogy „az idegenellenességben és gyűlöletkeltésben egymásra licitáló jobboldali pártoknak elveik nincsenek, csak súlyos pénzéhségük van”.

Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese, országgyűlési képviselő közleménye szerint Rogán Antal a letelepedési államkötvényekkel „nagyban bizniszel”, Kiss Róbertnek viszont „a kis pénz is pénz”. Hozzátette: a lényeg ugyanaz: „a halál elől menekülő embereket a fideszes és jobbikos egyformán gyűlölik, de a pénzt egyformán és mindennél jobban szeretik”. Az MSZP felszólította a Fideszt és a Jobbikot, hogy álljanak le az „álszent menekültellenes hangulatkeltéssel”, és a „nyerészkedés” helyett a probléma megoldására koncentráljanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.