A hírek ellenére a Szent Imre Kórház szerint minden rendben

„A lezajlott távozások ellenére a betegellátás biztonsága nem kérdőjeleződött meg” – közölték.

MTI
2015. 12. 09. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bálint András, az intézmény orvosigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán a kórházban nyilatkozva elmondta, a sajtóban számos ellentmondásos és téves információ jelent meg a távozások nagyságrendjét és következményeit illetően.

„A lezajlott távozások ellenére a betegellátás biztonsága nem kérdőjeleződött meg” – fogalmazott. Hozzátette: ezt egyrészt az intézményben dolgozó orvosok pluszmunkájával, illetve külsős szakorvosok segítségével oldották meg. Bálint András leszögezte: műtétek nem maradtak el, az intézményi várólista sem nőtt a távozások miatt.

Az orvosigazgató-helyettes jelezte, egyik esetben sem a kórház kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését. Bálint András elmondta, a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályát vezető főorvos november 1-jén távozott „kikéréssel, áthelyezéssel”, ezt követően az osztály dolgozói közül ketten áthelyezéssel, négyen felmondással távoztak.

Novák Éva, az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály megbízott főorvosa azt mondta, a betegek minden körülmények között elvárják, hogy megfelelő ellátást kapjanak. Hozzátette: a felmondásokkal a maradó orvosoknak „feszesebb a munkatempója”, a műtétek száma és az adminisztráció sem lett kevesebb, de „ebben a nehezített helyzetben is minden kolléga teljes odaadással végzi a munkáját”.

Bánsághi Zoltán, a radiológiai osztály vezető főorvosa – aki a távozó orvosok egyike – az MTI-nek elmondta, az elmúlt napokban a kórház vezetésével közösen azon dolgoztak, hogy távozásával ne sérüljön a betegellátás az intervenciós radiológia területén. Mint mondta, az a megállapodás született, hogy heti rendszerességgel visszajár a Szent Imre Kórházba, és részt vesz az onkológiai és érsebészeti team-megbeszéléseken és a betegellátásban is.

Beszámolt arról is, hogy a kórház uniós pályázati forrásból lecserélheti képalkotó berendezéseinek egy részét, 600-800 millió forint értékben.

Futó Barnabás, a kórház jogi képviseletével megbízott ügyvéd az MTI-nek elmondta, a sajtóban rendkívül sértő megnyilvánulások jelentek meg, „egyes médiumok két érintett fals információit adták le minden kontroll és a kórház megkérdezése nélkül”. Ezt azt jelenti – folytatta –, hogy ezzel megsértették a kórház jó hírnevét, ezért személyiségi jogi pereket indítanak, amelyekben jelentős sérelemdíj megállapítását fogják kérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.