Nyílt levél – rohamtempóban nő a támogatók száma

Péntek délutánig már 68 szervezet írta a hermanosok levelét.

MD
2016. 01. 15. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatók között budapesti, siófoki, nyíregyházi, egri, gödöllői, szegedi, békéscsabai, szolnoki, pécsi, kecskeméti oktatási intézmények is találhatók a Tanítanék.com adatbázisa alapján. A budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanárai azt írják, valóban országos probléma, hogy az oktatásirányítás az iskolákat érdemi tevékenységük helyett irreálisra duzzasztott adminisztrációra kényszeríti és látszattevékenységekkel terheli. Hozzáteszik, bíznak benne, hogy a megmozdulás hatására az oktatásirányítás végre komolyan veszi a vészjelzéseket.

A Teleki Blanka Gimnázium aláírói köszönetet mondtak a Herman Ottó Gimnáziumnak, hogy megtörték a tanártársadalmat nyomasztó csendet. Továbbá azt írják, tiltakoznak a oktatási rendszer „diktatórikus és egész pályás letámadása ellen”.

A tantestületeket, egyesületeken és hálózatokon kívül több mint 5200 magánszemély is támogatásáról biztosította a miskolci iskolát.

Ismert, január elején jelent meg az a nyílt levél, melyben a Herman Ottó Gimnázium pedagógusai érdemi intézkedést követelnek a kormányzattól a közoktatás mindennapi problémáit orvosolandó. „A közoktatás rendszere nagyon összetett rendszer, amibe folyamatosan belenyúlnak kisebb-nagyobb változtatásokkal, és ezek, mint a rossz fogaskerekek, összeakadnak, és egyszerűen úgy érezzük, hogy a rendszer most már működésképtelen” – nyilatkozta a Hír TV-nek Pilz Olivér, az iskola közalkalmazotti tanácsának elnöke január 7-én.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János a csütörtöki kormányinfón elmondta, az emberi erőforrások minisztere bürokráciacsökkentő intézkedések előkészítésén dolgozik, az oktatás színvonalának hanyatlásáért ugyanakkor – részben legalábbis – a pedagógusokat tette felelőssé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.