Sebestyén Balázs: Ezek a rádióadók bűnben fogantak

A csütörtökön megjelenő hetilapok tartalmából válogattunk.

MNO
2016. 11. 24. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas interjút közölt Sebestyén Balázzsal a Class FM rolólehúzásáról a csütörtöki 168 Óra.

A műsorvezető szerint felkészültek arra, hogy nem hosszabbítják meg a frekvenciaengedélyüket, mert mint mondja, „A média hatalmi ág, mindig is átitatta a politika. Ezzel nem lehet mit kezdeni.” Sebestyén szerint az ország a sötét középkorba zuhan vissza. Ahelyett, hogy egyre több orgánum működne, szűkül a piac. Szerinte most azt kell eldönteniük, a jövőben mivel tudnak azonosulni, és mivel nem.

A jövővel kapcsolatban leszögezte, hogy a közmédiában semmilyen formában nem lenne hajlandó dolgozni, de beismerte, hogy valóban tárgyal Andy Vajna Rádió 1-ével, de azt mondta, ezenkívül más opciói is vannak.

Klaus Mangold, a paksi bővítésért felelős, ahogy Lázár János fogalmazott, Magyarország szerződéses tanácsadójáról – írt portrét a Heti Válasz. Mint kiderül, a svájci fogadós-üzletember 1993-ban találkozott először Vlagyimir Putyin orosz államfővel, akkor amikor ő még a Quelle nevű csomagküldő céget vezette, Putyin pedig Szentpéterváron politizált.

Miután nyugdíjba ment, 2000-től tíz éven át volt a Német Gazdaság Keleti Bizottsága nevű grémium elnöke, amelyben azok a német vállalatok gyülekeztek, amelyeknek komoly pozícióik vannak a szovjet utódállamokban. „A kapcsolataim a tudásom” – mondja Mangold, akinek „mellékesként” a világ legnagyobb utazási irodájában, a TUI-nál, az Alstromnál és a Continental gumiabroncsnál is volt már érdekeltsége. Ő a Rotschild bankház egyik németországi vezetője is, ami azért is érdekes, mert a magyar kormány éppen egy rotschildos tanácsadó cégtől rendelt meg egy tanulmányt, amely bizonyítja, hogy a paksi bővítés kiváló elképzelés.

A teljes portrét a Heti Válaszban olvashatja.

A csütörtöki Magyar Narancs a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottjával, Tarsoly Csabával közöl interjút, aki először szólal meg letartóztatása óta. Mint írják, a beszélgetés során szóba került a Csepel-sziget északi csúcsára megálmodott új városrész, a Duna City is.

A soroksári Duna-ág mentén mintegy 33 hektáron 500 000 négyzetméter alapterületű ingatlanfejlesztés volt tervben. „Ezzel kapcsolatban jött egy kérés, hogy nincs Budapesten normális konferencia-központ. Ezért mi a Duna Citybe terveztünk egy 10 ezer fős központot szállodával, a Finta Építész Stúdió segítségével. Ez a beruházás a bíróság által kirendelt szakértő szerint is egy 300 milliárd forintos projekt lett volna” – mondta el a lapnak Tarsoly. Kormányzati segítséget is kapott a megvalósításhoz: állítása szerint egyenesen Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminisztériuma hajtott fel egy befektetőt a Quaestornak, hogy végre beindulhasson a projekt.

További részleteket korábbi cikkünkben, ide kattintva talál.

Év végére mintegy ötvenmilliárd forinttal apadhat a jegybanki alapítványok kötvényállománya – írja a Figyelő csütörtöki száma.

Fekete Zoltán, az alapítványok által létrehozott Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy jelentős tranzakció már nem várható az idén. Ez egyben azt is jelenti, hogy az év végi záró állampapír-állomány 150 milliárd forint lehet. Ez korábban meghaladta a 200 milliárdot. Az Európai Központi Bank vizsgálata miatt elkezdték leépíteni a náluk lévő kötvényeket és egyre inkább az ingatlanpiac felé fordulnak.

De miért éppen Zug? címmel részletes cikket közöl a Figyelő arról a svájci városról, ahol az elmúlt hetekben, Rogán Antallal való kapcsolatáról közismertté vált Kertész Balázsnak hivatalos lakcíme van. Az írás szerint kevés olyan kisváros van a világon, amely olyan közismert lenne sztársportolók vagy neves energiakereskedők – azaz vagyonosok – körében, mint Zug. Hivatalosan a Forma–1-es pilóta, Kimi Raikkönen és a teniszcsillag Boris Becker is itt él. A svájci adóparadicsomban több tízezer nemzetközi cégcsoport bejegyzett központja is megtalálható, a BP és a Shell mellett a magyar EMFESZ és a MET energiakereskedő csoport is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.