Heti Válasz: kormányzati százmilliók érkeznek MSZP-közeli kasszákba

Bizonyítani tudják, hogy a hatalom százmilliókat pumpál a szocialistákhoz kapcsolható központokhoz – állítja a hetilap.

MN
2017. 06. 21. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Exkluzív összeállítással jelentkezik a csütörtöki Heti Válasz. Mint előzetesükben írják, három tételben tudják bizonyítani, hogy a hatalom százmilliókat utal az MSZP-hez köthető kasszákba – és azt is megmondják, miért.

A hetilap ajánlójában Gál J. Zoltánt, „a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok kommunikációs tótumfaktumát, a Vasárnapi Hírek volt főszerkesztőjét idézi: „Mutatkoznak jelei, hogy (Orbán) sokféle – leginkább persze háttérben, titokban megkötött – alkura hajlandónak mutatkozik az ellenzékkel is, na nem a Jobbikkal, hiszen az a saját szavazótáborát veszélyezteti, hanem a támogatottsági gettóba szorult baloldallal, annak vezető erejével, az MSZP-vel. Erre pedig az adósságcsapdában és mondanivaló-deficitben vergődő szocialisták elvben alkalmasak is, miközben magától értetődő, hogy a változás esélyét csakis ezen alkuk elutasítása kínálja.”

Gál J. Zoltán a Vasárnapi Hírek vezetőjeként tavaly még integrálni akarta lapjával a forráshiányokkal küzdő Népszavát, de aztán idén januárban távozott saját újságjának főszerkesztői posztjáról is.

Döntését aktuálpolitikai indokokkal magyarázta: utoljára közölt publicisztikájában arról írt, hogy az utóbbi időben Magyarországon hátrálunk vissza a pártsajtó letűntnek hitt korába, a reklámpiac elosztóhely lett, „onnan annak osztanak, akire áldását adja a hatalom a látszatért cserébe”. Arra is kitért, hogy a hirdetési piacra jó ideje „rátehénkedett” az állam, a kormány pedig ezt a kényszert a saját befolyása növelésére használhatja, a ma létező viszonyok konzerválása érdekében.

Kijelentéseit könnyen lehet vonatkoztatni az állami hirdetésekkel masszívan kitömött, példányszámát idén jelentősen megnövelő Népszavára: az Átlátszó egyébként már januárban, pár nappal Gál. J. távozása előtt jelezte, hogy egy háttéralku keretében hamarosan állami hirdetések jelenhetnek meg a Népszavában.

A koncepció állítólag az volt, hogy a Népszava maradjon baloldali ellenzéki, de inkább véleményeket, elemzéseket közöljön, mint tényfeltáró anyagokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.