Németh Szilárd: Soros György nem fér a bőrébe

A Fidesz alelnöke szerint az amerikai üzletembernek megvannak a magyar kiszolgálói.

MN
2017. 06. 06. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kár így mosolyogni” – intette rendre képviselőtársait Németh Szilárd miután „Soros megtámadta Magyarországot” című napirend előtti felszólalását megkezdte volna az Országgyűlésben.

A londoni támadásra utalva a fideszes politikus azt mondta: a terrorizmus és a bevándorlás kéz a kézben jár. Majd a magyar kormány bevándorlás elleni politikáját méltatta. Mint mondta, a Fidesz a magyar emberek biztonságát és szuverenitását tartja a legfőbb értéknek, és ebből egy tapodtat sem engednek. Úgy vélte, a magyar emberek már többször is nyilvánvalóvá tették: „nem akarjuk, hogy ránk erőltessék a migránsokat”, akik közül egyeseket azért küldenek, hogy „egyre kiszámíthatatlanabb terrorcselekményeket” hajtsanak végre.

Németh hozzátette: „Ennek ellenére Soros György nem fér a bőrébe”, és megvannak a hazai kiszolgálói, „Botka Lászlóval együtt kilincseltek Brüsszelben, hogy Brüsszel nyomást gyakoroljon hazánkra”. A Fidesz alelnöke szerint az amerikai üzletember elhatározta, hogy tűzön-vízen átviszi akaratát, lebontja a nemzeti határokat.

Dömötör Csaba a baloldal bevándorlási csomagjaként említette, hogy Botka László korábban azt ígérte, kormányra kerülve lebontaná a kerítést, Molnár Gyula szocialista pártelnök Dömötör szerint azt pedzegette, hogyha hatalomra kerülnek, elfogadják a betelepítési kvótákat. Szerinte az MSZP egy „előre kitervelt összeesküvésben” vesz részt az ország biztonsága ellen.

Az államtitkár azt kérte a szocialistáktól, hogy tisztázzák, miről tárgyalt Botka László Brüsszelben és lebontaná-e a határkerítést.

Dömötör Csaba viszonválasza felháborodást váltott ki az MSZP-s képviselők körében. Lezsák Sándor az Országgyűlés elnöke pedig nyugalomra intette a háborgó szocialistákat.

Az államtitkár – mint a kormány tagjai a Botka Lászlót támadó felszólalásaikban – továbbra is az MTI téves közlésére hivatkozva állította, hogy a szocialisták miniszterelnök-jelöltje győzelme esetén lebontja a kerítést. Az ellenzéki párt korábban hazugsággal vádolta a magyar állami hírügynökséget, mivel közlése szerinte Botka László a Reutersnek adott interjújában nem azt mondta, hogy győzelme esetén lebontja a déli határszakaszon a kerítést, hanem azt, hogy az EU közös határvédelmi mechanizmusának elfogadását és kiépítését követően, valamint a közel-keleti helyzet megnyugvása esetén a kerítésre már nem lesz szükség.

Hadházy Ákos napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy az LMP kidolgoz egy devizahitel-kárpótlási rendszert, melyet a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál felhalmozott közel 265 milliárd forintból finanszíroznának. Az LMP-s politikus emlékeztetett arra, hogy a hetekben 170 ezer devizahiteles fog azzal szembesülni, hogy az árfolyamgát lejárta után 15 százalékkal fog emelkedni a törlesztőrészlete. Az igazán rászorultakon nem segített a kormány, de a devizahitel miatt bajba került önkormányzatokat, bankokat megmentették – tette hozzá Hadházy Ákos.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa arról kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát: komolyan gondolta a kormány, hogy arra kéri a szülőket, jelentsék fel azokat az iskolai büféket, amelyek energiaitalt vagy egészségre káros ételeket árul. Rétvári Bence válaszában kifejtette: valóban felhívták a szülők figyelmét arra, hogy jelentsék, ha az iskolában egészségtelen terméket árulnak, de korántsem tartja ezt besúgóhálózatnak. Mint mondta, az egészséges életmódot szem előtt tartva kérték a szülőket, hogy tartsák nyitva a szemüket.

A jobbikos Hegedűs Lorántné szerint „valakik nagyon lopnak” a budai Várban, szabálytalanságok, törvénytelenségek és visszaélések jellemzik a várgondnokság, valamint a budavári ingatlanfejlesztő tevékenységét. Sajnálatosnak nevezte, hogy az állami társaságok korrupciós ügyeiről nem a Miniszterelnökség adott hivatalos tájékoztatást.

Ki a felelőse, hogy éveken át nem kérték számon a társaságokat? – kérdezte.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára közölte: az átvilágítást a PwC végzi, június végéig fejezik azt be és adják majd át megállapításaikat a Miniszterelnökségnek. Azt kérte a képviselőtől, függessze fel az érdeklődését, majd akkor vagy ő, vagy a miniszter teljes körűen beszámol annak eredményéről. Hozzátette: minden esetben a teljes nyilvánosságot támogatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.