Orbán Viktor: Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll

Ameddig ő a miniszterelnök, addig a határkerítés állni fog – szögezte le a parlamentben a miniszterelnök.

MN
2017. 06. 12. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amíg én állok itt, és én vagyok Magyarország miniszterelnöke, addig a déli határon is állni fog a kerítés, és elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótát. Amíg az ország demokratikus alapokon áll, nem engedjük, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen a jogainkból – utalt hétfői napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor arra, hogy Botka László – kormányzati értelmezés szerint – lebontaná a kerítést, Molnár Gyula pedig letelepítené a migránsokat.

A miniszterelnök a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt értékelve sikeresnek nevezte a kampányt. Mint mondta, a válaszadók elsöprő többsége szigorítaná a bevándorlást.

Orbán Viktor hangsúlyozta korábbi álláspontjukat, amelyet a visszaküldött válaszok még szerinte meg is erősítenek, hogy a magyar emberek kiálltak a rezsicsökkentés megvédése, az illegális bevándorlók felügyelet alatt tartása, a külföldről támogatott szervezetek regisztrációhoz kötése mellett. Orbán szerint a magyarok kinyilvánították, hogy Brüsszel fordítva ül a lovon, mivel a magyarok többsége nem akarja, hogy az unió beleszóljon Magyarország dolgaiba.

Szerinte „Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai” fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága (ő a röszkei zavargások után elítélt migráns). „Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll”, ami elfogadhatatlan – szögezte le a kormányfő.

Később Ahmedről elmondta, az MSZP volt igazságügyi minisztere egy olyan terroristát akar kihozni a börtönből, akinek hét útlevele van, és 2015-ben arra biztatta a migránsokat, hogy törjék át a röszkei határzárat.

A szokásos sorosozás sem maradhatott el, a miniszterelnök szerint az nem jó út, ha egy pénzügyi spekuláns szabja meg, merre van az előre; szerinte ez természetesnek tűnik Brüsszelben. Úgy vélte, aki tenni akar, az kórházakat, iskolákat építene ott, ahol erre szükség van, és nem egy civil szervezet mögé rejtőzik. Orbán szerint aki segíteni akar, a segítséget vigye oda, ahol baj van.

Az Országgyűlést arra kérte Orbán Viktor, hogy a vitákban Magyarország oldalára álljon, és a Soros elleni küzdelemben se támogassa a pénzügyi spekulánst.

Az MSZP-s képviselő, Tóth Bertalan napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy sokkal fontosabb kérdésekről kellett volna megtartani a nemzeti konzultációt. Ezek közé sorolta az egészségügy és a kivándorlás problémáját. Szent László örökségét idézve azt mondta, királyunk egyik fő elve szerint igazságot kellene tenni, a tolvajokat pedig meg kell büntetni. Tóth emlékeztetett, 2010-ben Pokorni Zoltán is ezt pedzegette, de aztán lecserélték Németh Szilárdra „mindannyiunk legnagyobb örömére” – tette hozzá ironikusan az ellenzéki politikus, felhívva a figyelmet arra, hogy Szent László egy másik öröksége szerint a szövetségeseket nem keleten, hanem nyugaton kell keresni.

Vona Gábor emlékeztette Orbán Viktort a Jobbik konzultációjára, amely az egészségügy, az oktatás és a korrupció témakörében zajlott. A pártelnök szerint az emberek véleménye azt mutatja, a kormány az egészségügyet és az oktatást magára hagyta, a korrupcióval azonban nem ez történt: Orbánék a világ éllovasává tették Magyarországot, mivel a korrupció a jelenlegi kormányzás lényege.

Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, Orbán Viktor már nem is tagadja az Országgyűlésben, hogy Mészáros Lőrinc nem magának gyűjt vagyont, hanem a magyar kormányfőnek. Vona szerint Orbán védelmének és politikai támogatásának köszönhető Mészáros vagyongyarapodása. A Jobbik elnöke hangsúlyozta, maffiakormányzás van Magyarországon, amelynek a feje nem más, mint Orbán Viktor.

Vona Gábor kitért a béruniós javaslatukra is, rámutatva: a lényege, hogy a magyar gazdaságot, vállalkozásokat versenyképessé tudják tenni, európai szintű, versenyképes béreket biztosítsanak, s mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni. Felszólította a kormányfőt, válaszoljon, miért nem támogatja a kezdeményezést. A pártelnök szerint azért van szükség a bérunióra, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni, de ehhez a béreket és a jövedelmeket növelni kellene. Vona Gábor úgy vélte, a kezdeményezéssel részt próbálnak venni az EU jövőjéről szóló vitában. Mint mondta, Orbán képtelen bármit is támogatni, ha nem lehet az övé. A Jobbik elnöke azt hangsúlyozta, a miniszterelnök olyan, mint egy óvodás: ha nem lehet Orbáné a homokozóban a lapát, akkor ne legyen senkié.

A párt 2018-as győzelmével kapcsolatban Vona Gábor kiemelte, megmarad a kerítés és a határőrség is, hogy se szegény, se gazdag migráns ne lépjen Magyarország területére. Valamint nem fognak letelepedést kínálni, és nem fogják engedni a Pharaonhoz hasonló üzletek megkötését – bármennyire csodálkozik is ezen Orbán Viktor – tette hozzá Vona Gábor. Az ellenzéki párt elnöke szerint Orbánt a rögeszméi irányítják, és démonokat lát. Ha megrezzen a bokor, lapunk tulajdonosát, Simicska Lajost látja a háttérben. Vona szerint meg kell védeni Orbán rögeszméitől is Magyarországot, hiszen a kormányfő évek óta nem képes vezetni az országot, csak a hatalmat akarja.

Az LMP frakcióvezetője arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy a mindennapok problémáit oldja meg, az egészségügy, az oktatás és a bérek helyzetét rendezze, valamint a paksi bővítésről írjon ki népszavazást.

Szél Bernadett a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, hogy a miniszterelnök nemzeti kormányzást ígért, ehelyett egy soha véget nem érő nemzeti konzultáció zajlik. A konzultáció online oldalán ráadásul egy orosz kód futott – emelte ki, amihez kapcsolódva azt kérte, hogy a miniszterelnök mondja el, miért szolgáltatták ki a magyar állampolgárok legszemélyesebb véleményadatait Vlagyimir Putyinnak.

Ha Orbán Viktor Brüsszelben terroristákat lát, akkor „önnek tényleg elgurult végül a gyógyszer” – fogalmazott, hozzátéve: nem kellene terroristázni azokat az embereket, akikkel egy asztalnál ül, amikor helyet foglal az állam- és kormányfők találkozóján.

Szerinte Orbán olyan, mint Dagobert bácsi, csak nem dollár-, hanem rubel- és eurójelek villognak a szemén.

Ha a miniszterelnök bátor lenne, nem nemzeti konzultációkat tartana, hanem kiírná a népszavazást a paksi bővítésről – jelentette ki a képviselő. A paksi beruházást azért hajtják végre, mert az EU-s források kimerülése után, amelyeket a „barátaival ellopnak”, szükségük lesz egy nagyobb pénztranszferre, amelyet keletről akarnak megkapni – fogalmazta meg Szél Bernadett a kormányfőnek szánt véleményét.

Százezer migránssal és Soros-féle befolyással riogatott Kósa Lajos, ha az ellenzék jut hatalomra. Szerinte az ellenzék milliárdosok kottájából játszik, amelynek egy az eredője, az ország el fog veszni. Hozzátette: ha valakinek fontos a biztonsága, akkor kétszer is fontolja meg, hogy az ellenzékre szavaz-e.

Orbán Viktor viszonválaszában hívta fel a figyelmet arra, hogy nem a kormányzó pártokra és a miniszterelnökre kell haragudni, hiszen az emberek nyilvánítottak véleményt a nemzeti konzultáció során. A kormányfő fontosnak tartotta elmondani, hogy eldurvult a hangnem a  parlamentben. Szerinte az ellenzék süllyesztette azt ilyen alpári színvonalra.

„Az unió úgy van összerakva, hogy rajtunk a nyugatiak keresnek, persze ha jól csináljuk, akkor mi is keresünk”, ezt egyensúlyba is lehet hozni – tette hozzá. Azt viszont nem szabad megengedni a kormányfő szerint, hogy Brüsszel jogokat vonjon el.

A bérunióval kapcsolatban Orbán kifejtette, a kormány béreket emel, és nem béruniót kezdeményez. A szocialistáknak azt mondta, többen vettek részt a nemzeti konzultáción, mint amennyien az MSZP-re szavaztak. A szocialisták szerinte elfogadnák a kötelező betelepítési kvótát, és lebontanák a kerítést – Orbán szavai nagy felzúdulást váltottak ki a szocialisták körében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.