Nekimentek a kormány kedvenc civiljei a Helsinki Bizottságnak

A CÖKA azt kifogásolja, hogy a Helsinki bírósághoz fordult a nemzeti konzultáció félrevezető állításai miatt.

MN
2017. 10. 15. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Modoros közleményben szállt bele a Magyar Helsinki Bizottságba a kormánypropagandát népszerűsítő Civil Összefogás Fórum alapítványa, miután a Helsinki bírósághoz fordult a nemzeti konzultáció miatt, mivel szerinte az abban szereplő állítások megsértették az egyesület jó hírnévhez fűződő jogait.

„A »nyílt társadalom idea« magyarországi zászlóshajója tüzet nyitott a népfelséget tiszteletben tartó kormányra” – írta közleményében a kormányközeli Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), hozzátéve, hogy a célpont a nemzeti konzultáció megakadályozása mindenáron.

Ezzel a kormány „civiljei” nem tettek mást, mint felmondták a leckét, vagyis megismételték azt, amit korábban a kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár is elmondott.

A CÖKA emlékeztetett arra, hogy „a Soros-áramkörhöz csatolt Magyar Helsinki Bizottság jogvédői kevésbé piaci szereplők, sokkal inkább fizetett alkalmazottak. Személyiségi jogaik vélt megsértése kapcsán perelnek. Enélkül is látható lesz számukra, hogy cselekedetükért a közerkölcs negatív ítéletét mától kezdve viselniük kell”.

A Helsinki egyébként azt kéri, hogy a konzultáció megalkotásáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben fejezze ki sajnálkozását, és fizessen kétmillió forintnyi sérelmi díjat a szerinte félrevezető, valós tényeket hamis színben feltüntető állítások miatt.

A Soros-terv elleni nemzeti konzultáció kérdéssora – ahogy arról korábban többször is beszámoltunk – nem feltétlenül van összhangban, sőt néha ellentétes azzal, ami Soros György nyilatkozataiból, terveiből kiolvasható. Azaz bár a konzultációs kérdések részben valóságot tartalmaznak, erősen félrevezetők, céljuk nyilván – a korábbi konzultációkhoz hasonlóan – a válaszok irányítása a Fidesz szándékainak megfelelően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.