Az Együtt kormányzásra és az Orbán-rezsim lebontására készül

Kampánynyitót tartott a párt.

MN
2018. 01. 27. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az általuk „rendszerváltónak” nevezett program liberális demokráciát teremtene Magyarországon, és az egyenlőtlenségek csökkentése érdekében igazságos társadalmat hozna létre. Az Együtt fel kívánja használni Bajnai Gordon örökségének részeként a szakszerű, lépésről lépésre haladó politikai kormányzat gyakorlatában szerzett tapasztalatot, és így ajánl megoldást a választók számára.

A párt jelzi azt is, hogy vállalja: az új, koalíciós kormány megalakulásakor már az első napon hoz olyan intézkedéseket, amelyek azonnali hatásúak és a jövő érdekében történnek. Két kulcsterület van, ahol egy napot sem lehet várni tovább: az oktatás és az egészségügy.

Éppen ezért az Együtt a legelső napon kormánydöntést hoz az alábbi két kérdésben:

„Az elvándorlás elleni küzdelem részeként megszüntetjük a felsőoktatási tandíjat, 18 évre emeljük az iskolakötelezettség korhatárát, és mindenkinek elengedjük a Diákhitel2-tartozását. A költségvetési tartalék terhére lerövidítjük a kórházi várólistákat, a rendelőintézeti előjegyzési listákat maximum egyhetesre csökkentjük, és 25 százalékkal megemeljük a háziorvosi praxispénzt” – írják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.