Egymilliót kapnak a kórház fantomosztályának orvosai?

Egyelőre híre-hamva sincs az új lombikközpontnak.

MN
2018. 01. 08. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliós fizetéssel alkalmaz a kaposvári megyei kórház két orvost, hogy a magánszektorból hozott stábjukkal együtt működtessék az új lombikközpontot – írja a 24.hu. A portál szerint azonban ennek egyelőre híre-hamva sincs, így a magyar egészségügyben kimagasló fizetéssel szerződtetett meddőségi szakorvosok a szokásos kórházi járóbeteg-ellátásban dolgoznak.

A Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója korábban azt mondta, januárban indul a kaposvári kórház lombikprogramja, így nem maradnak ellátás nélkül azok a párok, amelyeknek csak ezzel az eljárással születhet gyermekük. Az érdeklődő párokat azonban január első napjaiban arról tájékoztatták, hogy legyenek türelemmel, mert negyedéves csúszásban van a projekt. A 24.hu információi szerint a kórháznak se működési engedélye, se eszközparkja nincs a lombikbébi-kezelések megindítására, a közbeszerzéseket pedig még ki sem írták, így a valóságban még hosszabb lehet a csúszás.

Kaposváron tavaly év végén zárták be a legnagyobb magyarországi lombikcég, a Kaáli Intézet kirendeltségét, amely hét éven át működött a városban. A tulajdonos, Kaáli Géza azt mondta: már az alapításkor is kétséges volt, működőképes lesz-e a kirendeltség. A magáncég kivonulása ellenére a kórház tervbe vette, hogy saját önálló lombikközpontot alapít, és piaci fizetésekkel átvette a megszűnő intézet stábját, jóllehet ilyen szolgáltatást egyetlen megyei kórház sem végez az országban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.